“Οι ΗΠΑ δεν θα τρομοκρατηθούν από το χτύπημα στην Καλιφόρνια”

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Μπάρακ Ομπάμα, λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε σε  δηλώσεις του  πως «οι ΗΠΑ δεν θα τρομοκρατηθούν».

Για πρώτη φορά ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη σφαγή στο κέντρο για άτομα με ειδικές ικανότητες από τον Σαϊέντ Φαρούκ και την 28χρονη σύζυγό του κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενεργεία», ενώ δήλωσε πως είναι πιθανό οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί.

«Θα φτάσουμε σε βάθος στην υπόθεση αυτή», τόνισε ο Ομπάμα και επισήμανε ότι είναι «πάρα πολύ εύκολο επικίνδυνοι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε όπλα στην Αμερική».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «τρελό» άνθρωποι που βρίσκονται σε λίστα «No-Fly», να μπορούν να μπαίνουν σε ένα κατάστημα και να αγοράζουν όπλα.

«Αν είναι τόσο επικίνδυνο να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να αγοράσουν ένα όπλο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε δε, ότι θα αναφερθεί στο Κογκρέσο ώστε να κλείσουν τα «παραθυράκια» στη λίστα απαγόρευσης πτήσης για να σταματήσουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή να έχουν τη δυνατότητα αγοράς όπλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα