Οι ιδιωτικοποιήσεις, η κυβερνητική αλλεργία και τα δάκρυα των υπουργών

Πολλή… Ελλάδα είχε η χθεσινή συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο (σ.σ. συζητήθηκε σε επίπεδο βουλευτών η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος) και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που αλληλοκοντραρίστηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του Στέλιου Κούλογλου με τον Γιώργο Κύρτσο που θύμισε ελληνική βουλή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση που έκανε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

«Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τουλάχιστον από την 5η Δεκεμβρίου του 2016. Η καθυστέρηση είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία. Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια..» είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε:

«Είναι λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού σε δηλώσεις το Νοέμβριο και του υπουργού του των Οικονομικών τον ίδιο μήνα. Η αβεβαιότητα επαναφέρει τα εφιαλτικά σενάρια».

Σύμφωνα με τον «γαλάζιο» ευρωβουλευτή η τακτική της αναβολής της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπει στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 και πρόκειται για τακτική που χρησιμεύει για εσωτερική κατανάλωση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επικαλέστηκε, εξάλλου, άλλες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι οι καθυστερήσεις ανεβάζουν τον λογαριασμό, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι την ίδια στιγμή ο Ευκλ. Τσακαλώτος έστειλε επιστολή στην Κομισιόν παραδεχόμενος «ότι δεν έχει εκπληρώσει ούτε το 1/3 των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης».

«Δυστυχώς οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν με τον ρυθμό που θα έπρεπε να προχωρήσουν» είπε ο κ, Κεφαλογιάννης, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση παθαίνει αλλεργία με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακόμα και αυτές που έχουν ήδη συμφωνηθεί δεν προχωρούν». Και κατέληξε:

«Υπάρχει ένα λάθος στο πρόγραμμα. Είναι η αύξηση των φόρων και όχι ο περιορισμός των δαπανών. Και κυρίως, η ανυπαρξία παραγωγής νέου πλούτου.
Για να βγει η χώρα μας από την κρίση χρειάζεται πρέπει να βασιστεί στο τρίπτυχο.
– Ευρωπαική προοπτική
– Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
– Ελεύθερη οικονομία
Ελεύθερη οικονομία χωρίς τα δάκρυα των υπουργών του κ. Τσίπρα για οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στον τομέα των επενδύσεων. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται γιγαντιαίες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.
Έτσι, και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση με το μικρότερο δυνατόν κόστος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα