Οι Κροάτες στέλνουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ τον Ιγκόρ Τούντορ!

Ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής, με μεγάλη διεθνή και συλλογική καριέρα. Έχει ενεργοποιηθεί πλέον στην προπονητική, δείχνει να το… κατέχει το άθλημα και ενδέχεται να είναι ο νέος τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ! Ο λόγος για τον Κροάτη Ιγκόρ Τούντορ!

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές των ΜΜΕ στην Κροατία, ο νυν προπονητής της Χάιντουν Σπλιτ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του, προκειμένου να τεθεί και επισήμως στη διάθεση του ελληνικού συλλόγου.

Οι Κροάτες παρουσιάζουν ως δεδομένη τη συμφωνία, παρ’ ότι στον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν, αλλά και δεν διαψεύδουν το παραμικρό. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στη χώρα της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, ο Τούντορ αποτέλεσε επιλογή και εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των Θεσσαλονικέων, Φρανκ Άρνεσεν.

Για τους μη… μυημένους, θα αναφέρουμε λίγα λόγια για το ποιος είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Ως ποδοσφαιριστής ανήκε στη σπουδαία ομάδα της Κροατίας, μετά την απόσχισή της από τη Γιουγκοσλαβία. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάιντουκ Σπλιτ και το 1998 φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε για 10 χρόνια, πραγματοποιώντας 110 εμφανίσεις. Το 2007 επέστρεψε στη Χάιντουκ Σπλιτ, στην οποία και έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 2008.

Από το 2013 ενεργοποιήθηκε στην προπονητική, αναλαμβάνοντας την αγαπημένη του ομάδα, τη Χάιντουκ. Ως παίκτης, έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Με την Εθνική Κροατίας είχε 55 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ, κατακτώντας το 2008 την 3η θέση στο Μουντιάλ. Ως προπονητής έχει κατακτήσει ήδη ένα κύπελλο Κροατίας, το 2013.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα