Οι «κόκκινες γραμμές» στις βαλίτσες για Βρυξέλλες

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα έχει θα έχει επαφές με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.Επισήμως, το ταξίδι του πρωθυπουργού γίνεται εν όψει της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014.  Στην πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και να να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και κοινωνική ειρήνη.
«Μην μας πιέζετε να πάρουμε άλλα μέτρα. Δεν αντέχουμε! Όλα κρέμονται από μία κλωστή» είναι το μήνυμα που θα μεταδώσει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες και θα τονίσει την ανάγκη να υποστηριχτεί η δικομματική κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν σύντομα αναπτυξιακά μέτρα.Σε αυτήν την εκστρατεία βρίσκει αρωγούς την ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, η οποία προσπαθεί να μεταδώσει την ανάγκη να αποκτήσει το μνημόνιο αναπτυξιακή διάσταση.

Την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε αυτήν αναμένεται να καθοριστεί η διαπραγματευτική τακτική με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου, αναλόγως και με το αποτέλεσμα των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα