«Οι λαθρέμποροι καυσίμων με απειλούν εδώ και χρόνια»

Οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων «βλέπει» ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, πίσω από τη βομβιστική επίθεση σε ένα από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη λεωφόρο Καραμανλή 100, στην Ανάβυσσο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από 8 χρόνια που ξεκίνησε ο αγώνας του κατά των λαθρεμπόρων είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές καθώς συνεργαζόταν άμεσα με την πολιτεία για νομοσχέδια που στόχο είχαν την πάταξη του λαθρεμπορίου. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι απειλές αυτές είχαν σταματήσει, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές τον είχαν καλέσει και ως επίσημο πραγματογνώμονα για την καθαρότητα των καυσίμων.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσε ότι το μασούρι με το φυτίλι και την εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένα μέσα σε ένα μπολ με μονωτική ταινία, ενώ στο βίντεο, που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, αποτυπώνονται οι δύο δράστες που φτάνουν στο σημείο με μία μηχανή, φορούν κράνη και ο συνοδηγός κατεβαίνει και αφήνει ένα σακίδιο που περιέχει τη βόμβα.

Το κατάστημα ανήκει στον κ. Κιούση και τον αδερφό του, ενώ τα δύο αδέλφια έχουν ένα ακόμη βενζινάδικο στο Πόρτο Ράφτη. Με την υπόθεση ασχολείται το Τμήμα Εκβιαστών και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν υλικό από κάμερες στη γύρω περιοχή που να έχουν καταγράψει τη μηχανή των δραστών ίσως ακόμη και τη διαδρομή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα