Οι μαγκιές Γκιρτζίκη (που δεν πιάσανε), οι λεονταρισμοί Κοντονή (που πιάσανε), το βέτο του Ολυμπιακού και τα «τρικ» του “Τίγρη”

Άπαντες ικανοποιημένοι, λοιπόν, αφού ο καταταλαιπωρημένος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί την Τρίτη, 17 Μαΐου, στο άδειο –λόγω τιμωρίας του… ποδοσφαίρου– ΟΑΚΑ!

Στην πλάτη του θεσμού παίχτηκαν παιχνίδια από όλες τις πλευρές. Κάποιοι πέρασαν αυτά που ήθελαν, κάποιοι άλλοι έφαγαν τα μούτρα τους, με πρώτον και καλύτερο τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος υποχρεώθηκε να σκύψει το κεφάλι, όχι για να φορέσει… σομπρέρο (καθώς βρίσκεται στο Μεξικό για το συνέδριο της FIFA), αλλά για να δεχθεί τους βοηθούς διαιτητή που απαίτησε ο Σταύρος Κοντονής, ωσάν νέος πρόεδρος της ΚΕΔ (με τη σύμφωνη γνώμη, φυσικά, και της ΑΕΚ).

Ο «μάγκας» Γκιρτζίκης, λοιπόν, νόμιζε πως επειδή δεν ήταν γραπτά και υπογεγραμμένα τα συμφωνηθέντα μεταξύ της ΕΠΟ, της FIFA και του Κοντονή, θα έβαζε τους βοηθούς της αρεσκείας του, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως ο τελικός θα γίνει με διαιτητές κοινής αποδοχής ή ξένους. Δεν το είχε καταλάβει, ή απλά πίστεψε πως θα περάσει το δικό του; Μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Έτσι, φαίνεται θριαμβευτής της όλης υπόθεσης ο υφυπουργός Αθλητισμού, εκείνος που πρώτος «πυροδότησε» τον θεσμό με τις αναβολές και τις ματαιώσεις. Δεν είναι φυσικά άμοιρος ευθυνών, αφού έκανε «τσιφλίκι» μία ιστορική διοργάνωση, με ανορθόδοξες αποφάσεις, αναβάλλοντας «κεκλεισμένων των θυρών» αγώνες για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης(!), κάποιους άλλους λίγες ώρες πριν από την έναρξη (ο ημιτελικός ΑΕΚ-Ατρόμητος) και, τέλος, επιβάλλοντας το διαιτητικό τρίο, κάτι που δεν έχει γίνει ούτε σε αφρικανική χώρα. Το ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο, μέρα Τρίτη, είναι και δική του ευθύνη.

Πάμε στους φιναλίστ. Ο Ολυμπιακός γκρινιάζει ότι είναι αγωνιστικά άπρακτος και δικαίως δεν ήθελε να διεξαχθεί ο τελικός στις αρχές του Ιούνη, διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχαναν τις διακοπές τους και τις ηλιοθεραπείες τους αρκετοί παίκτες της ομάδας (άλλοι έχουν υποχρεώσεις στο Euro κι άλλοι στο Copa America). Το βέτο του ήταν ηχηρό και η ΕΠΟ γι’ αυτό αγχώθηκε να γίνει ο τελικός αμέσως μετά το τέλος του δεκαημέρου που επέβαλε ο Κοντονής για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης! Το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται τελικός Κυπέλλου εργάσιμη  μέρα δεν στοιχειοθετεί προφανώς επιχείρημα για να μη χάσουν τρεις μέρες ηλιοθεραπείας ο Κασάμι, ο Ρομπέρτο και τα άλλα παιδιά.

Η ΑΕΚ από την άλλη συμφώνησε σχετικά εύκολα να παίξει την Τρίτη, διότι μετά το ματς της Τούμπας δημιουργήθηκε ο φόβος ότι η ομάδα μπορεί να είναι αποδεκατισμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια των Play off στις αρχές του Ιούνη. Άλλωστε, παραδοσιακά πολλοί παίκτες παθαίνουν τραυματισμούς στο τέλος της σεζόν, ιδίως αν τα ματς είναι έντονα. Ο Μάνταλος την Τρίτη θα αγωνιστεί, ενώ τον Ιούνιο, αν πάθαινε μία υποτροπή σε κάποιο από τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα ετίθετο σίγουρα νοκ-άουτ . Βολεύτηκε και με την αναβολή του αγώνα με τον Πανιώνιο, καθώς είναι πολύ πιθανό να παίξει την τελευταία αγωνιστική των Play Off γνωρίζοντας όλα μα όλα τα αποτελέσματα (ακόμη κι αυτά της Ευρώπης που την αφορούν), κι έτσι να κάνει την επιλογή που τη βολεύει.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα