Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να πετάξουν εκτός Champions League την UEFA

Κίνημα κατά της UEFA, την οποία θέλουν να πετάξουν εκτός… Champions League φέρονται να οργανώνουν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι της Ευρώπης, μετά από πρωτοβουλία της Μπάγερν Μονάχου και την υποστήριξη των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την έγκυρη καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo, το σκάνδαλο και η αποπομπή του Μισέλ Πλατινί από τον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προκάλεσε την αντίδραση των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο των «Βαυαρών», Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε, στον οποίο ανήκει και η έμπνευση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Οι ομάδες υποστηρίζει η εφημερίδα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν ιδέες για μια νέα διοργάνωση, από το 2018 και μετά. Οι περισσότερες σκέψεις που έχουν καταγραφεί θέλουν το νέο Champions League να δημιουργείται στα πρότυπα του ΝΒΑ, με ομάδες με κλειστό συμβόλαιο παρουσίας στη νέα διοργάνωση και άλλες που θα μπαίνουν στη λίστα αυτής, με χρήση της άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europa League.

Βεβαίως, απομένουν πολλά να διευκρινιστούν, τόσο για το επίπεδο των σχέσεων που θα διέπει το συγκεκριμένο πρότζεκτ με την UEFA, όσο και το σύστημα διεξαγωγής, πολύ δε περισσότερο το πώς θα καταρτίζεται η λίστα του κλειστού αυτού κλαμπ και με ποιον τρόπο και ποια κριτήρια, θα συμπληρώνεται από τις ομάδες που θα μετέχουν στο Europa League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα