Οι μεγάλοι αδιαφορούν και ο Μπαράλες πετάει μακριά!

Μερικές φορές προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εξετάζουν οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου τις εγχώριες περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών. Πως γίνεται ένας παίκτης σαν τον Χερόνιμο Μπαράλες, για παράδειγμα, να βρίσκεται κάτω από τη μύτη τους και να μην παίρνουν χαμπάρι.

Ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός ήρθε στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2013 προερχόμενος από την Ουρακάν. Τα τελευταία τρία χρόνια διατηρεί υψηλό ποσοστό σκοραρίσματος, σχεδόν ένα γκολ ανά 200 λεπτά αγώνα, παρά το ότι δεν έπαιξε ποτέ σε μεγάλη ομάδα που θεωρητικά θα του προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Κι αν στην Ουρακάν δεν μπορούσαμε να δούμε τα κατορθώματά του, στην Τρίπολη εδώ και δύο χρόνια τα βλέπουμε. Εκτός του ότι πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας και φέτος συνεχίζει την καλή του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, το καλοκαίρι ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Αστέρα στην τρελή ευρωπαϊκή του πορεία. Πέραν όλων των άλλων, τα γκολ που πετυχαίνει είναι συνήθως εντυπωσιακά, είναι εκπληκτικός στο ψηλό παιχνίδι, φοβερά δυνατός (πρώην αθλητής του ράγκμπι γαρ) και διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση (έχει κρεμάσει αντίπαλο τερματοφύλακα σε αγωνιστικό χώρο βούρκο).

Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν καν εξετάσει την περίπτωσή του, αλλά η Σταντάρ Λιέγης μάλλον είχε κατάσκοπο στην Τρίπολη, αφού θέλει να τον κάνει δικό της. Προσπάθησε και πέρσι το καλοκαίρι, αλλά οι Αρκάδες ήθελαν τον Μπαράλες για να τους βοηθήσει στην Ευρώπη. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν η πρόταση ικανοποιήσει τους Μπάκο και Καϋμενάκη μάλλον θα δούμε τον Χερόνιμο στο Βέλγιο. Και είναι κρίμα, διότι είναι παικταράς

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα