“Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν και τις μεγάλες επενδύσεις”, θα τονίσει ο Φέσσας στη συνέλευση του ΣΕΒ

Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στροφή στην ανάταξη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προσελκυθούν μεγάλες ξένες επενδύσεις. Αυτό θα είναι το μήνυμα της παρέμβασης του Θόδωρου Φέσσα στην αυριανή γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

«O μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας είναι να πιέσουμε για ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου για τους πολλούς», αναμένεται να πει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι «η χαμένη εμπιστοσύνη ξανακερδίζεται με ιδιωτικές επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη».

Θα αναφερθεί, επίσης, στην ανάγκη η χώρα να κοιτά το μέλλον χωρίς κωλυσιεργίες και πισωγυρίσματα, καθώς «τα βήματα προς τα πίσω δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία», ενώ θα επισημάνει ότι «στη σημερινή ιστορική συγκυρία, είναι καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στο κύμα αμφισβήτησης που σαρώνει τον δυτικό κόσμο, να εξηγήσουμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης και να επαναφέρουμε στις σωστές βάσεις την ατζέντα της δημόσιας πολιτικής».
Η εφετινή γενική συνέλευση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ιδρυτική πράξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών (ΣΕΒΒ) το 1907.
Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσουν στα μέλη του ΣΕΒ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης καθώς και ο Chief Economist του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ράλφ Στρο με θέμα: «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και το στοίχημα της ανάπτυξης».
Στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρόεδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα