Οι «μικροί» κρατούν χαμηλά τον «Δικέφαλο Αετό»

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με σαφή διάθεση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στη φιλοσοφία του ως σύλλογος, η οποία τον χαρακτηρίζει και διαμορφώθηκε πριν αρκετές δεκαετίες. Στην προσπάθεια αυτή, ο κόσμος άλλοτε συμμετέχει και άλλοτε βρίσκεται απέναντι. Πρόσφατα υπήρξε σύγκρουση της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι το… μαγαζί είναι δικό τους… τσιφλίκι και, ως εκ τούτου, μπορούν να δρουν όπως θέλουν, δίχως να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι συνδεσμίτες του «Δικέφαλου του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ, με την κρίση στον Παναθηναϊκό, έχει δείξει ότι φέτος βρίσκεται πιο κοντά στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Της δεύτερης θέσης, η οποία θα του δώσει το «εισιτήριο» για τη διεκδίκηση της πρόκρισής του στους ομίλους του Champions League. Παρ’ ότι στα ντέρμπι –με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό– έχει δείξει δυναμική και χαρακτήρα, οι Φρανκ Άρνεσεν και Ιγκόρ Τουντόρ βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν… εχθρό που δεν είχαν υπολογίσει! Την αδυναμία της ομάδας απέναντι στους λεγόμενους «μικρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Οι βαθμοί που έχουν χαθεί από μικρομεσαίες ομάδες εντός και εκτός έδρας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό, αλλά και «πονοκέφαλο» στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα έχει απομακρυνθεί από τους στόχους που είχε θέσει στο πρωτάθλημα. Η απώλεια δέκα βαθμών, στις εννιά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος από ομάδες σαφώς μικρότερου διαμετρήματος από τον «Δικέφαλο του Βορρά», αναδεικνύει ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να μην επιφέρει το… μοιραίο τέλος. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Φρανκ Άρνεσεν, και ο προπονητής, Ιγκόρ Τουντόρ, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, ώστε να εντοπίσουν τα αίτια του προβλήματος και να δώσουν λύση, πριν είναι αργά.
Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει βαθμούς εντός και εκτός έδρας. Ενώ έχει κερδίσει τα ντέρμπι στην Τούμπα με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έχει δεχθεί απώλειες από την Ξάνθη (εντός), τον ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), τον Ηρακλή (εκτός) και τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός), και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι με ανατροπή, καθώς προηγήθηκε στο γήπεδο της Αρκαδίας.
Ο Ιγκόρ Τουντόρ είχε σημαντικά παράπονα από τους παίκτες του μετά το ματς με τον Αστέρα. Μάλιστα, τους κράτησε «κλειδωμένους» στα αποδυτήρια και τους άσκησε κριτική σε έντονο ύφος. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση της ομάδας, για τα οποία, βέβαια, ένα σημαντικό μερίδιο της ευθύνης βαρύνει και τον Κροάτη προπονητή.
Ωστόσο, η συμπεριφορά των υπαρχόντων παικτών δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο ισχύουν ορισμένοι άγραφοι κανόνες. Όταν μία ομάδα χάνει βαθμούς από υποδεέστερους αντιπάλους, το αίτιο είναι ένα. Η απουσία ενός παίκτη που θα «ξεκλειδώσει» τις κλειστές αντίπαλες άμυνες. Ο καλός επιθετικός –βλέπε Μπερμπάτοφ– δεν αρκεί. Διότι η μπάλα πρέπει να φτάνει με κάποιον τρόπο στην αντίπαλη περιοχή, ώστε να σκοράρει ο παικταράς. Αυτό ακριβώς λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ο επιτελικός μέσος, το «δεκάρι», που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα και θα της δώσει ρυθμό, προσφέροντας παράλληλα λύσεις στα δύσκολα. Αναγκαστικά, ο Τουντόρ χρησιμοποιεί τον νεαρό Πέλκα. Χαρισματικός, ελπιδοφόρος, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης, ενώ δεν είναι και κλασικό «δεκάρι». Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαν ο Φρανκ Άρνεσεν με τον Ιγκόρ Τουντόρ, επεσήμαναν το πρόβλημα και ο Δανός τεχνικός διευθυντής ξεκίνησε άμεσα την αναζήτηση του παίκτη που θα προσφέρει λύση ενόψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Σύντομα, λοιπόν, θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Άρνεσεν έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις παικτών, ξεκινώντας επαφές με τους εκπροσώπους τους.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Ο «σκιώδης» προπονητής του ΠΑΟΚ

«Ο Μπερμπάτοφ δεν έκανε λάθος με την απόφασή του. Στην Αγγλία όλοι τον σέβονται. Τώρα είναι στον στο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνον ένας παίκτης, αλλά βοηθάει και καθοδηγεί τον προπονητή της ομάδας. Έχει μία παγκόσμια αποστολή». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον ατζέντη τού Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Εμίλ Ντάντσεφ, και ειπώθηκαν στη βουλγαρική τηλεόραση. Για τον λόγο αυτόν, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τον «κρυφό» ρόλο που έχει αναλάβει στον ΠΑΟΚ αποκάλυψε ο ατζέντης τού Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Εμίλ Ντάντσεφ κατονόμασε τον διεθνή επιθετικό ως τον κρυφό καθοδηγητή του προπονητή της ομάδας, Ιγκόρ Τουντόρ!

Επί της ουσίας και εφόσον ισχύουν όσα δήλωσε ο Ντάντσεφ στη βουλγαρική τηλεόραση, ο Μπερμπάτοφ λειτουργεί ως «σκιώδης» προπονητής στον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς βρίσκεται πίσω από ένα ικανό ποσοστό των αποφάσεων που λαμβάνει ο Τουντόρ, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Βούλγαρου ατζέντη. Δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο ο διπλός ρόλος ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή σε μία ομάδα. Ωστόσο, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτό δεν πολυαρέσει στον Φρανκ Άρνεσεν. Ο Δανός έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα και έντονες προσωπικότητες και γνωρίζει πολύ καλά πως η γραμμή που διαχωρίζει τους ρόλους του ποδοσφαιριστή και του προπονητή, σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να λεπτύνει επικίνδυνα και να ξεπεραστεί, οδηγώντας σε άσχημες καταστάσεις τα αποδυτήρια μίας ομάδας. Για τον λόγο αυτό σκέφτεται να μιλήσει τόσο με τον Κροάτη τεχνικό, όσο και με τον Βούλγαρο επιθετικό, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι στην ομάδα και να σταματήσουν οι «ψίθυροι» στα αποδυτήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα