Οι μισοί ένοχοι, οι μισοί αθώοι για το «Noor 1»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΗΡΩΪΝΗΣ

Τριάντα ήταν οι κατηγορούμενοι που κάθισαν σήμερα εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που πιάστηκε να μεταφέρει δύο και πλέον τόνους ηρωίνης και οι μισοί από αυτούς κρίθηκαν αθώοι μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανέτρεψε την εισαγγελική πρόταση.

Συγκεκριμένα, αθωώθηκαν ο ιδιοκτήτης του «Noor 1», Παντελής Καλαφάτης και Τα μέλη του πληρώματος, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον Αιμίλιο Κοτσώνη και την κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών, και πλέον κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια –όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης– στη διαμετακόμιση της ηρωίνης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχτηκε μεν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απαντήσει ποιος ήταν ο αρχηγός που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά, το δικαστήριο καταδίκασε τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη και τον εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη (σ.σ. στη βίλα του στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών όπου και συνελήφθησαν τότε η πρώην σύζυγός του, η μητέρα της και η οικιακή βοηθός αλλά οι τρεις γυναίκες σήμερα αθωώθηκαν), καθώς και τέσσερις κρατούμενους τουρκικής καταγωγής.
Θυμίζεται ότι το «Noor 1» εντοπίστηκε πριν από έναν χρόνο (Ιούνιο 2014) στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Κατά την κατηγορία 550 κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη, ενώ τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης κατέληξαν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα