Οι μισοί Γερμανοί πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πολιτική της Μέρκελ

Ικανοποιημένο από την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει το 50% των Γερμανών πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern. Επίσης με θετικό μάτι βλέπει την ακολουθούμενη πολιτική της καγκελαρίου  το 68% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και των Πρασίνων και το 58% των αριστερών το 58% των αποφοίτων λυκείων και πανεπιστημίων.

Το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του περιορισμού της διάρκεια της θητείας των καγκελαρίων,το 37% θεωρεί ότι δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές, ενώ το 49% απορρίπτει τον χρονικό περιορισμό. Κατά του περιορισμού τάσσονται κυρίως όσοι είναι μεταξύ 18-29 ετών (56%) και το 64%των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

Το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του να ασχολείται η καγκελάριος περισσότερο με τα προβλήματα της Γερμανίας και όχι με τα διεθνή θέματα, το 86% εξ αυτών μάλιστα είναι υποστηρικτές του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Το 54% των ερωτηθέντων θα συμφωνούσε με την μετακίνηση του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς όταν εκλεγεί το Φεβρουάριο του 2017 νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο τωρινός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, δεν τον εγκρίνει το 24% και το 22% δεν εκφράζει άποψη.

Τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς θα τον ψήφιζε το 27 % για καγκελάριο αντί του προέδρου του κόμματός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από τον λαό, ενώ την νυν καγκελάριο Μέρκελ το 49%. Αν ήταν υποψήφιος ο Γκάμπριελ θα τον ψήφιζε το 16% και την πρόεδρο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος το 50%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα