«Πράσινες»… ολλανδικές προβλέψεις για νίκη!

Κεντρικά πρόσωπα στον ολλανδικό Τύπο είναι οι δύο Ολλανδοί του Παναθηναϊκού, Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα και Ουασίμ Μπούι, ενόψει της αναμέτρησης των «πράσινων» με την PSV Αϊντχόβεν, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν δηλώσεις στην Telegraaf, μιλώντας τόσο για το ματς μεταξύ των δύο ομάδων, όσο και για τα σχέδιά τους. Συγκεκριμένα, ο Μέντες δήλωσε:

«Αν το έχανα κι αυτό το ματς, θα τρελαινόμουν. Είναι η πέμπτη σεζόν που παίζω στο εξωτερικό και η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω ολλανδική ομάδα. Θέλω να δείξω για μια ακόμη φορά στο ολλανδικό κοινό τι μπορώ να κάνω. Νικήσαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ήταν κάτι που το είχαμε ανάγκη. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τόσο μεγάλη προβολή, αλλά το απολαμβάνω εδώ. Ο κόσμος το ζει έντονα και με συναισθήματα, ενώ η ζωή είναι πολύ ωραία. Το συμβόλαιό μου λήγει σε ένα χρόνο και θέλω να το εξαντλήσω. Είμαι 33 πλέον και ίσως παίξω σε ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Πήρα ένα πρωτάθλημα με την Άλκμααρ στην Ολλανδία και με τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, ενώ πήρα το Κύπελλο εκεί, όπως και στην Ελλάδα, αλλά και κλήθηκα στην εθνική ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου. Δεν είμαι κάποιος ποδοσφαιριστής με ξεχωριστό ταλέντο, όπως για παράδειγμα ο Γουέσλι Σνάιντερ. Για έναν παίκτη σαν κι εμένα, υπάρχουν άλλοι δέκα με παρόμοιες αρετές. Πάνα δούλευα σκληρά για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορούσα και πιστεύω πως τα έχω καταφέρει καλά».

Ο Μπούι από την πλευρά του είπε:
«Η καλή εμφάνιση που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία μάς δίνει θάρρος. Αν παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο στην Αθήνα, έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στη Γιουβέντους, ρήξη χιαστών, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά για την αποκατάστασή μου. Όλη η ομάδα ήταν δίπλα μου. Για να κάνεις αυτό το βήμα σε τόσο μικρή ηλικία, πρέπει να είσαι ψυχολογικά δυνατός. Είχα την εμπιστοσύνη της Γιουβέντους και τον Ιανουάριο επέκτειναν το συμβόλαιό μου μέχρι το 2016. Επίσης με βοήθησε η οικογένειά μου. Στόχος μου είναι να μπω στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα