Οι ομάδες της Κριμαίας στο ρωσικό πρωτάθλημα!

Το ποδόσφαιρο, όσο και αν ορισμένοι επιμένουν να «στρουθοκαμηλίζουν», αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής. Το λυπηρό είναι όταν το λαοφιλές άθλημα εμπλέκεται σε επίπεδο πολεμικών αντιπαραθέσεων…

Ρωσία και Ουκρανία βρήκαν νέο… γήπεδο προστριβών και αντεγκλήσεων, με αφορμή την απόφαση των ομάδων της Κριμαίας, να ενταχθούν στη ρωσική Λίγκα και να αγωνιστούν στο ρωσικό πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέντε ομάδες έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα και έπεται συνέχεια. Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι από τις πόλεις της Σεβαστούπολης, της Συμφερόπολης και της Γιάλτας θα συμμετάσχουν στη Γ’ Κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, ενώ μέχρι πρότινος αγωνίζονταν κανονικά στις ουκρανικές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής Ομοσπονδίας, Πάβελ Τερνοβόλ, εξέφρασε την οργή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, λέγοντας πως δεν έπρεπε να εμπλέξουν στην όλη υπόθεση το ποδόσφαιρο, ενώ κάλεσε την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να λάβουν αυστηρά μέτρα. Η Ρωσία δεν πτοείται, πάντως, από τις αντιδράσεις και μάλιστα μέλη της Ομοσπονδίας δήλωσαν πως προγραμματίζουν ενόψει του Μουντιάλ 2018, το οποίο διοργανώνουν, να αναθέσουν σε ορισμένες προπονητικά κέντρα στην Κριμαία, τη φιλοξενία κάποιων Εθνικών ομάδων!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα