Οι παλαίμαχοι έδειξαν το δρόμο!

 

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, πραγματοποιήθηκε μία ωραιότατη συνάντηση μεταξύ δέκα παλαιμάχων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στόχος ήταν φυσικά λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το «ντέρμπι αιωνίων» να… καταλαγιάσουν τα πνεύματα και να μεταφερθεί προς όλους το μήνυμα πως τα παιχνίδια αυτά είναι γιορτή και όχι πόλεμος.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού στη συνάντηση βρέθηκαν οι Σάββας Θεοδωρίδης, Θανάσης Αγγελής, Παναγιώτης Κελεσίδης, Ηλίας Υφαντής και Κώστας Πολυχρονίου, ενώ από την Παναθηναϊκή οικογένεια ήταν οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Γιώργος Ροκίδης και Δημήτρης Θεοφάνης. Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Κοντονής, αφού προειδοποίησε κυρίως τη νεολαία για την αυστηρότερα νέα που ισχύουν, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς του παλαιμάχους που μου ανακάλεσαν μνήμες της παιδικής μου ηλικίας. Ήταν οι παιδικοί ήρωες της δικής μου γενιάς, είτε ανήκαν στην ομάδα μας είτε όχι. Λάμπρυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος, την ανταγωνιστικότητα και το ταλέντο τους. Τους λατρέψαμε και τους αγαπήσαμε από καρδιάς και συνεχίζουμε να τους εκτιμάμε και σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί σκοτώνονται μεταξύ τους. Ελπίζω τα νέα παιδιά να είναι στην ευτυχή θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα και να θυμούνται τους ποδοσφαιριστές όπως τους θυμήθηκα εγώ. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μόνο θετικά. Ας μην αμαυρώνουμε λοιπόν τους αγώνες με μισαλλοδοξία. Ας κρατάμε αυτές τις μαγικές στιγμές που ζούμε στα γήπεδα και να είναι όλοι σίγουροι πως αν ακολουθήσουμε όσα τους λέμε σήμερα, θα θυμούνται τα νεανικά τους χρόνια πολύ καλύτερα από το να βιαιοπραγούν στα γήπεδα και να εντάσσονται σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε δηλώσεις εκπροσωπώντας  τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού: «Ήταν καταπληκτική πρωτοβουλία του κυρίου Κοντονή, ελπίζω να συμβάλουμε ώστε να γίνει ένα παιχνίδι επιπέδου Champions League. Πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος του κυρίου Κοντονή για όλες τις πλευρές. Είμαστε ευχαριστημένοι που συναντηθήκαμε και θυμηθήκαμε τα παλιά. Έχουμε απευθύνει πρόσκληση στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού για τον δεύτερο γύρο, διότι μου το ζήτησε ο κύριος Μαρινάκης. Θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς έκτροπα. Θα προσπαθήσω να γίνει μεγάλη γιορτή εκείνη τη μέρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πάντα τα είχαμε καλά και όταν χάναμε πήγαινε ο ένας να συγχαρεί τον άλλο. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μπάλα είναι, δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Υπάρχει αυτό το μένος, βέβαια, μεταξύ των οπαδών. Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν ό,τι καλύτερο και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο».

Ο παλαίμαχος του ΠΑΟ, Αριστείδης Καμάρας, από την πλευρά του τόνισε: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των παλαιμάχων, αλλά το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν προσφέρει τη δυνατότητα του Γ. Καραϊσκάκης. Ο υφυπουργός έδειξε πόσο θέλει να αποκατασταθεί η ηθική τάξη. Αυτό το έδειξε και με το νομοσχέδιο, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών και την αποφασιστικότητα για να λύσει τα προβλήματα. Δεν μπορούσαν να λείψουν οι παλαίμαχοι από αυτό το προσκλητήριο. Ο αγώνας περιορίζεται στο γήπεδο, ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα πλήττει τις ομάδες κατά τον ίδιο τρόπο. Και οι δύο ομάδες έχουν πληγεί από τους ίδιους τους φιλάθλους τους. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να δώσουμε μια άλλη αίσθηση σε αυτό το χώρο. Να δείξουμε αξίες που δικαίως οι παλαίμαχοι υπερηφανεύονται πως έζησαν. Το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, έχει ανάγκη από μεγάλες και βαθιές τομές που νομίζω πως έχουν αρχίσει. Δεν γίνονται όλα μονοκονδυλιά, υπάρχουν έρευνες και χρειάζεται εφαρμογή των νόμων και απονομή της δικαιοσύνης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα