“Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι και γέμισαν χρέη την Ελλάδα”

Την πρώτη προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο τέως πρωθυπουργός είχε επαφές με δημάρχους των Χανίων και έστειλε το μήνυμα πως “οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι και γέμισαν χρέη τη χώρα”.

«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας και τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά.

«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η Πολιτεία να έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα