«Οι πλειστηριασμοί θα μετατραπούν σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση»

«Πιθανότατα το 2018 θα είναι εκλογικό έτος» εκτιμά ο Νικήτας Κακλάμανης, ενώ παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι καθοριστικό ρόλο για την απόφαση για εκλογές θα παίξει το θέμα των πλειστηριασμών το οποίο «θα μετατραπεί σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση».

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, σημειώνει ότι «η χώρα θα βγει από τα μνημόνια όταν θα έχει ξεπληρώσει το 75% του χρέους της» και όχι τον προσεχή Αύγουστο. Επιπλέον, τονίζει ότι «όσο δεν περνούσαν οι περίφημες “μεταρρυθμίσεις” που επέβαλλε ο κ. Σόιμπλε οι γερμανικές εφημερίδες μας έβριζαν μέρα-νύχτα και σήμερα που ο κ. Τσίπρας υπογράφει τα πάντα μας αποθεώνουν». Σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ πρέπει να ταχθεί υπέρ του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, ο κ. Κακλαμάνης απαντά ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δεν μπορεί όμως να αποφασίζεται ερήμην της πλειοψηφίας των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αποκλείσει» την Ντόρα Μπακογιάννη από κάθε υπουργικό ή πολιτειακό αξίωμα ο κ. Κακλαμάνης αφού δηλώνει ότι «δεν είναι κατάλληλος να απαντήσει καθώς η κ. Μπακογιάννη είναι προσωπική του φίλη δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η ίδια έχει κερδίσει το ρόλο και τη θέση της τόσο στην παράταξη όσο και στην κοινωνία μετά από διαδρομή 30 χρόνων». Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «κριτής κάθε αρχηγού αλλά και πολιτικού είναι ο λαός».

Ερωτηθείς αν «θεωρεί πιθανό να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές» απαντά ότι ο ίδιος εμπιστεύεται τα λόγια του αρχηγού της ΝΔ που δύο φορές έχει δεσμευτεί ότι «οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι». «Εμπιστεύομαι μόνο τα λόγια του αρχηγού της ΝΔ και όχι όσα διαδίδουν κάποια “παπαγαλάκια”» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, σε ερώτηση για «επιμονή της ΝΔ στην υπόθεση Καμμένου» ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι «η ΝΔ ορθώς απασχολήθηκε με το θέμα, αλλά προέχουν τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα του λαού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα