Οι Πορτογάλοι υπέρ Ελλάδας και κατά της σκληρής γραμμής Κοέλιο

Προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής της Πορτογαλίας με επιστολή τους ζητούν από τον πρωθυπουργό τους, τον Πέδρο Πάσους Κοέλιο να χαλαρώσει τη στάση του όσον αφορά τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα.
Σε ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Público τονίζουν ότι η αντίληψη πως η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί ως έχει είναι «αντιπαραγωγική». Καλούν επίσης τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει έναν δημόσιο λόγο που «δεν θα ταπεινώνει τις χώρες-μέλη».
Στο σχετικό κείμενο σημειώνεται ότι η Πορτογαλία «δεν πρέπει να απομονωθεί από το κίνημα της ευρωπαϊκής συνεργασίας», αλλά να συμμετάσχει «στη συζήτηση για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνικών πολιτικών στις χώρες που θυσιάστηκαν περισσότερο κατά τα τελευταία έξι χρόνια».
Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας κεντροδεξιός πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του κόμματος του πρωθυπουργού.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα