Οι προτάσεις Αβραμόπουλου για την ασφάλεια των διασυνοριακών μετακινήσεων

Στη Σύνοδο Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών στο Παρίσι βρέθηκε o Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου και παρουσίασε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της ασφάλειας των διασυνοριακών σιδηροδρομικών μετακινήσεων.

Μετά την λήξη της Συνόδου, ο κ. Αβραμόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Είμαστε αποφασισμένοι ώστε:

1. να επιταχυνθούν οι προγραμματισμένες ενέργειες μας, όπως αυτές αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια σχετικά με τα πυροβόλα όπλα, την ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

2. να εργαστούμε για την ταχεία έγκριση ενός αποτελεσματικού εργαλείου για τα μητρώα ονομάτων επιβατών (PNR) και να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή μας συνεργασία χρησιμοποιώντας περισσότερο και καλύτερα τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και ιδίως την Europol, και

3. να βελτιώσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών κάνοντας πλήρη χρήση των δυνατοτήτων της Συμφωνίας Σένγκεν. Η αντίδρασή μας δεν μπορεί να βασίζεται στον φόβο ή τη βιασύνη. Πρέπει να στηρίζεται σε αποτελεσματικές προσπάθειες και στην συνεργασία, υπερασπιζόμενοι πάντα τις αξίες και τις ελευθερίες μας. Η Συμφωνία Σένγκεν, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας πλήρως όλα τα μέσα της συμφωνίας Σένγκεν, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας και διαχειρίζοντας το θέμα με αποτελεσματικότερο τρόπο.”

Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι υπουργοί από την Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίθεσης στην υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα