Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Χάρης Θεοχάρης για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Τέσσερις προϋποθέσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Να μπει τέλος στην υποκρισία, να χτίσουμε γέφυρες συναίνεσης και σύνθεσης, να δώσουμε όραμα στον κόσμο, να μπολιάσουμε τους πολιτικούς με φρέσκες ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα με πάνω από 500 άτομα, επεσήμανε ότι η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο μεγάλων πολιτικών αλλαγών, και «αυτό που απαιτείται για να ανοίξει η χώρα τα κεφάλαια του 21ου αιώνα είναι ο μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος».

Θέλοντας να δώσει το δικό του στίγμα για την επόμενη μέρα, υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια νεότερη γενιά να πάρει τη σκυτάλη. Δε μιλάω μόνο ηλικιακά αλλά και για τον τρόπο σκέψης», και προανήγγειλε σειρά προτάσεων τις οποίες θα υποβάλει στο δημόσιο διάλογο, προτάσεις ενωτικές και ριζικά ανανεωτικές, όπως χαρακτηριστικά είπε, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία του κ. Θεοχάρη με ινστιτούτα σκέψης, όπως το διαΝΕΟσις, για την επικαιροποίηση της πρότασης για την οικονομία, την οποία είχε συντάξει από κοινού με τους κυρίους Ν. Χριστοδουλάκη και Μ. Νεκτάριο. Η παρουσίαση των νέων πολιτικών προτάσεων για μια πραγματική έξοδο από την κρίση θα γίνει στο Royal Olympic στις 7 Φεβρουαρίου.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Υφαντόπουλος, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Βασίλης Μαρκής, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας Γιώργος Ρούσκας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα