Οι σπόντες του Ισπανού, ο Αφελάι και η παρουσία του μάνατζερ

Το νέο έτος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο για τον προπονητή του, Μίτσελ Γκονζάλεθ, η παρουσία του οποίου κάθε άλλο παρά σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται στον πάγκο των «ερυθρόλευκων»!

Η ομάδα του Πειραιά δυσκολεύτηκε να νικήσει στο Καραϊσκάκη τον Πλατανιά, γεγονός που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των οπαδών, αλλά και της διοίκησης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον σύλλογο του Πειραιά, επικρατεί εντονότατη δυσαρέσκεια για τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος χρεώνεται τόσο το θέμα του Ιμπραϊμ Αφελάι, όσο και της κακής αγωνιστικής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα.

Το γυαλί φαίνεται να έχει ραγίσει μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες αναμενόταν να ξεκινήσει συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωσης της μεταξύ τους συνεργασίας. Από τη βεβαιότητα που επικρατούσε τον Δεκέμβριο περί συνέχισης για έναν τουλάχιστον ακόμα χρόνο του Μίτσελ Γκονζάλεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, φτάσαμε στην απόλυτη αμφισβήτηση του Ισπανού, με το ξεκίνημα του 2015. Ποια ήταν τα σημεία «κλειδιά» που επέφεραν την ανατροπή; Επί της ουσίας, η υπόθεση Αφελάι ήταν εκείνη που προκάλεσε το ρήγμα και όχι αυτή καθ’ αυτή, αλλά ο τρόπος που το χειρίστηκε ο Μίτσελ Γκονζάλεθ και η επιλογή του να «εκθέσει» τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στον Πειραιά επικρατούσε έτσι και αλλιώς προβληματισμός για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα. Η διοίκηση ήταν αποφασισμένη να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στον Μίτσελ Γκονζάλεθ, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, γεγονός που σχολιάζεται αρνητικά από τους παράγοντες του συλλόγου, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι θα χαθεί ο τίτλος και η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο. Στην πορεία προέκυψε το θέμα του Ιμπραϊμ Αφελάι. Ο Ολλανδός αποκτήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Ολυμπιακού και εμπεριείχε έντονα στοιχεία μάρκετινγκ, καθώς ήταν ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, με ισχυρή παρουσία στην Μπαρτσελόνα. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ δεν είδε με θετικό τρόπο την προσθήκη του Αφελάι, γεγονός που αποδείχθηκε από τον αριθμό των αγώνων που τον εμπιστεύθηκε. Ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί μόλις στα μισά παιχνίδια του Ολυμπιακού και στα περισσότερα είτε ως αλλαγή, είτε έγινε αλλαγή στη διάρκεια του αγώνα. Ο διεθνής παίκτης άρχισε να αντιδρά, πιστεύοντας πως με την τακτική που ακολουθεί ο προπονητής του, δεν του επιτρέπει να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Οι σχέσεις των δύο ανδρών επιδεινώθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου και η κόντρα τους κορυφώθηκε τα Χριστούγεννα, όταν ο Μίτσελ Γκονζάλεθ έστειλε τον Αφελάι να προπονείται μόνος του! Με παρέμβαση της διοίκησης, ο Ολλανδός επέστρεψε στο πρόγραμμα των υπολοίπων, αλλά μόλις λίγα 24ώρα μετά, ο Ισπανός προπονητής «κρέμασε» τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων», αφήνοντας τον Αφελάι εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και όπως διέρρευσε, ενόχλησε έντονα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από τις δηλώσεις που έκανε ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με τον Πλατανιά. Ο Ισπανός πέταξε σπόντες για τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και εκείνες που δεν έχουν γίνει για τον Γενάρη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενημερώθηκε για όλα όσα είπε ο Μίτσελ και κάλεσε τους συνεργάτες του σε σύσκεψη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Μία σημαντική λεπτομέρεια, η οποία ενδέχεται να διαδραματίσει το ρόλο της, ήταν η παρουσία του ατζέντη του Μίτσελ Γκονζάλεθ στην Ελλάδα. Από τον Ολυμπιακό δεν βγήκε η παραμικρή λεπτομέρεια για τις επαφές που είχαν οι δύο πλευρές. Ωστόσο, μία πληροφορία που κυκλοφόρησε, έκανε λόγο για διαφωνίες σε συγκεκριμένα θέματα, ενώ καλά ενημερωμένη πηγή, υποστηρίζει ότι έχει επέλθει ρήξη στο θέμα της ανανέωσης και πως θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα