«Οι τζιχαντιστές δεν έχουν “φίλους”, επιλέγουν τους εχθρούς τους»

“Τυφλή” και «οριζόντια» χαρακτηρίζει τη νέα μορφή τρομοκρατίας που «χτυπά» την Ευρώπη και σπέρνει τον θάνατο αδιάκριτα ο Γιάννης Πανούσης. Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγησε ότι η νεοτρομοκρατία φοβίζει παντού καθώς διακατέχεται από θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Στόχος των τζιχαντιστών, κατά τον πρώην υπουργό, μπορεί να αποτελέσει οποιαδήποτε χώρα, καθώς οι αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν «φίλους», αντίθετα επιλέγουν τους εχθρούς τους. Σε αυτό το πλαίσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανό «χτύπημα» στην Ελλάδα, αν και ο καθηγητής δεν «βλέπει» επίθεση στη χώρα μας. Παρολ΄ αυτά τονίζει ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει τα μέτρα της, να «οχυρωθεί» και να παραμείνει ψύχραιμη μακριά από κινήσεις πανικού.

«Ανάμεσα σε τρομοκρατία και προσφυγικό φαίνεται να έχουμε ένα παγκόσμιο μνημόνιο αλλαγής χάρτη» συνέχισε ο κ. Πανούσης.

Σχετικά με τα πολλαπλά ανοιχτά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «πάμε να γίνουμε μαύρο κουτί της Ευρώπης και αυτό μπορεί να σημάνει εθνικούς κινδύνους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα