Οι τζιχαντιστές θα τίναζαν το Euro στον αέρα

Πάνω από 15 επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016 ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν οι τζιχαντιστές, με σκοπό να πνίξουν στο αίμα τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ξεκινά την Παρασκευή στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η σύλληψη του Γάλλου που έγινε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, έφερε στο φως περαιτέρω στοιχεία. Εντός του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 100 κιλά εκρηκτικά, πυροκροτητές, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο άνδρας επιχείρησε να περάσει παράνομα τον οπλισμό και τα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τις αρχές, στόχος ήταν χώροι Μουσουλμάνων και Εβραίων καθώς και κυβερνητικά κτίρια. «Κάναμε μια σπουδαία δουλειά. Βοήθησε πάρα πολύ ο στρατός και πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα» ανέφερε ο Βασίλι Γκρίτσακ, επικεφαλής των ουκρανικών αρχών. Ο άνδρας κρατείται από τις ουκρανικές αρχές αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενη έκδοσή του στη Γαλλία.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η σύλληψη του ενόπλου στην Ουκρανία δεν είναι τυχαία, καθώς στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει εκτεταμένη «μαύρη» αγορά με οπλισμό που προέρχεται από εμπόλεμες ζώνες στα ανατολικά λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξέσπασε έπειτα από τη βίαιη ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα