«Οι Τούρκοι να σέβονται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο»

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε από τη Κομοτηνή ο Προκόπης Παυλόπουλος , ο οποίος έδωσε το παρών στην ολοκλήρωση της παρέλασης για την 96η επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Πιο συγκεκριμένα , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διατύπωσε την αυτονόητη απαίτηση της Ελλάδας, κυρίως προς την Τουρκία, αλλά και τους άλλους φίλους γείτονες, να σέβονται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολο του, όπως ακριβώς το πράττει η χώρα μας.
«Γιορτάζουμε  την επέτειο της ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον εθνικό μας κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο: Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν αρμόνικά και δημιουργικά Έλληνες πολίτες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας Χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την εθνική της κληρονομιά αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην παρέλαση παρέστησαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, του Ποταμού Αχμέτ Σαμπρή Ιλχάν, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Γ. Παυλίδης, οι δήμαρχοι, Κομοτηνής Γ. Πετρίδης και Ξάνθης Χαρ. Δημαρχόπουλος ο μητροπολίτης Κομοτηνής, Παντελεήμων καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Στη δοξολογία, που προηγήθηκε, παρέστη και ο μουφτής της Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα