Οι Τούρκοι, ο Οδυσσέας και η «Οδύσσεια» του Δένδια

Εδώ και μερικά 24ωρα ο Νίκος Δένδιας είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά διαπίστωσε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι κι ο ίδιος ίσως να φανταζόταν ότι μόνο ήσυχος δεν μπορεί να κοιμάται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος ΥΠΕΘΑ δεν πρόλαβε να στείλει –άμα τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του– μήνυμα στην Άγκυρα ότι η χώρα μας επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με τους λαούς της περιοχής κρατώντας κλάδο ελιάς αλλά και ξίφος δικαίου, και οι γείτονες απάντησαν με προκλητικότατες περατζάδες στο Αιγαίο. Όπως έγινε αρμοδίως γνωστό, τα ξημερώματα της Τρίτης (3:00) η τουρκική κορβέτα «Βuyucada», μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα και στη συνέχεια κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ της Κέας και της Κύθνου.

Είναι προφανές ότι ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τριγώνου Λευκωσίας – Αθήνας – Καΐρου έχουν ανεβάσει… πυρετό στην τουρκική στρατιωτικοπολιτική ηγεσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είτε στην απελθούσα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (βλ. Δημήτρης Αβραμόπουλος) είτε η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικρατεί πανικός και φόβος, αντίθετα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με την πρέπουσα νηφαλιότητα και βεβαίως εγρήγορση.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο Νίκος Δένδιας δεν έχει να σκεφτεί μόνο τα ελληνοτουρκικά αγκάθια, αλλά έχει καλείται να διαχειριστεί επικοινωνιακά και ζητήματα που άπτονται του έργου του στο προηγούμενο πόστο του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σήμερα για παράδειγμα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, άδειασε τρόπον τινά τον Ν. Δένδια, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας ότι η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια είναι «προσωπική άποψη» του αποχωρήσαντα υπουργού Ανάπτυξης.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι είτε απασχολούμενος με τους Τούρκους είτε απαντώντας στις «αντιρρήσεις» του Οδυσσέα (Κωνσταντινόπουλου), ο Νίκος Δένδιας έχει μπροστά του μία… Οδύσσεια!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα