Οι τρεις γνωστοί και άλλοι τρεις!

Αποτελέσματα επιπέδου 7-0, 6-0 και 5-0 είναι πλέον καθιερωμένα στο Champions League. Κάποιες ομάδες είναι σε άλλο επίπεδο και κάποιες μικρότερες απλά βρίσκονται εκεί για τη συμμετοχή. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής, είναι άλλο θέμα.

Η φετινή διοργάνωση θέλουμε δε θέλουμε να συνεχιστεί και θα τελειώσει με τον παραδοσιακό τρόπο. Και μέχρι στιγμής, μετά την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, βγάλαμε κάποια συμπεράσματα: Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος το τρόπαιο είναι συγκεκριμένες κι αν δεν υπάρξουν κόντρες μεταξύ τους στη φάση των «16», τότε δεν αποκλείεται να προβλέψουμε από σήμερα, κιόλας, τις έξι από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών.

Η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη τριάδα που δεν «σπάει» με τίποτα. Ναι, η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ, αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι και… Ρεάλ Μαδρίτης λέγεται. Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να μείνει εκτός προημιτελικών. Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν που έριξαν μία ντουζίνα γκολ είναι επίσης ομάδες που μάλλον έχουν ήδη τσεκάρει το εισιτήριο για τη φάση των «8». Δεν κινδυνεύουν ούτε να χάσουν την πρώτη θέση του ομίλου και είναι μάλλον απίθανο να αποκλειστούν στην πρώτη νοκ άουτ φάση.

Δύο ακόμη ομάδες που μάλλον θα πάνε μακριά τη βαλίτσα είναι η Ντόρτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι. Με τους επιθετικούς που διαθέτουν και το πνεύμα με το οποίο αγωνίζονται, μπορούν κάλλιστα να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Από τον πρώτο κιόλας αγώνα φάνηκε η ποιότητα που διαθέτουν.

Μετά από αυτή τη σούπερ πεντάδα υπάρχει μία ομάδα που δεν νίκησε στην πρεμιέρα, αλλά έχει συγκεκριμένο μέταλλο και παρά τη μεγάλη απουσία – αυτή του Πογκμπά – θα φτάσει μακριά. Μιλάμε για τη Γιουβέντους. Με την εκπληκτική ιταλική τριάδα των στόπερ και φυσικά τον Μπουφόν, θα επιχειρήσει να φτάσει στον τελικό με το δικό της στυλ. Η Γιούβε συνηθίζει να φορτσάρει μετά το Νοέμβρη και πέρσι έμεινε στους «16» μόνο και μόνο επειδή έπεσε πάνω στην Μπάγερν. Και αδίκως εδώ που τα λέμε αποκλείστηκε…

Η συγκεκριμένη εξάδα έχει – σύμφωνα με τις προβλέψεις μας – εξασφαλισμένη θέση στους «8», εκτός αν στραβώσει το πράγμα και έρθει δεύτερη στον όμιλο η Γιουβέντους και ατυχήσει στην κλήρωση. Τις άλλες δύο θέσεις αναμένεται να διεκδικήσουν η ανεβασμένη φέτος Μονακό, η θεότρελη Λέστερ, η Λιόν και η Νάπολι!

Ομάδες όπως η Ατλέτικο, η Τότεναμ, η Σεβίλλη και η Λεβερκούζεν είναι καλές, αλλά έχουν ταβάνι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα