Οι τυφλοί ξεπέρασαν τους… μονόφθαλμους!

 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας κατά τη διάρκεια του τελικού του αγωνίσματος των 1.500 μέτρων της κατηγορίας Τ-13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Πρόκειται για αγώνισμα στο οποίο τρέχουν αθλητές με περιορισμένη όραση (βλέπουν σε απόσταση 2-6 μέτρων, ενώ τη φυσιολογική όραση είναι κοντά στα 60 μέτρα), αθλητές που στο παρελθόν ίσως και να είχαν καλύτερη όραση και να μπορούσαν να κάνουν πρωταθλητισμό. Ακόμη κι έτσι, όμως, αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη κούρσα θα καταγραφεί στην παγκόσμια αθλητική ιστορία. Οι τέσσερις πρώτοι αθλητές, ο Αλγερινός Αμπντελατίφ Μπάκα (3:48:29), ο Αιθίοπας Ταμίρου Ντεμίσε (3:48:59), ο Κενυάτης Χένρι Κίρουα (3:49:59) και ο Αλγερινός Φουάντ Μπάκα (3:49:84) κατόρθωσαν χρόνους που θα άφηναν… πέμπτο τον προ εβδομάδων χρυσό Ολυμπιονίκη Μάθιου Σέντροβιτς, ο οποίος τερμάτισε στα 3:50:00!

Το να βλέπεις στα 4-5 μέτρα μπορεί να σου επιτρέπει να τρέχεις, αλλά αυτό που κατάφεραν οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν παύει να συνιστά ανθρώπινη υπέρβαση άξια συγχαρητηρίων!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα