“Οι τυχοδιώκτες θα υποχωρήσουν σε όλα”

Μαύρες ήταν οι προβλέψεις του Δημήτρη Κουτσούμπα για τους πολίτες σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος θεωρώντας σίγουρο πως η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, όπως και σε άλλα μέτρα λιτότητας, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις. «Αυτό που γίνεται είναι να βάζει η κυβέρνηση την υπογραφή της σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχώς εδώ και δύο χρόνια».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η σημερινή κυβέρνηση εκφράζει την άρχουσα τάξη, οπότε οι προτάσεις λιτότητας πότε εκπορεύονται από το εσωτερικό, και πότε εμφανίζονται από το εξωτερικό. Οι «αριστεροί στα λόγια» του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να λένε ότι θέλουν, είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφέροντας ως παράδειγμα το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το οποίο όμως «εξανεμίζεται και ήδη έχουν πάρει πίσω διπλά και τριπλά».
Ο ίδιος επέμενε πως αν δεν φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα με 45% και αντίστοιχα να μειωθεί η φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον. Δήλωσε κάθετα αντίθετος σε όσες μεταρρυθμίσεις επιβαρύνουν συνεχώς τα λαϊκά στρώματα, ενώ αντιπρότεινε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες, με δωρεάν παιδεία, υγεία και άλλες κρίσιμες παροχές για το σύνολο του λαού.
Το νόμισμα

Σχολιάζοντας μάλιστα την πιθανότητα επιστροφής σε δραχμή, είπε πως «χίλια νομίσματα να αλλάξεις, αν η δομή σου παραμένει η ίδια, με άναρχο καπιταλισμό, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις», προτείνοντας την έξοδο από την Ε.Ε. με ταυτόχρονη αλλαγή μοντέλου στο εσωτερικό.
Ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στη χρονιά, καθώς είπε ως η κυβέρνηση θέλει να «τραβήξει» το χρόνο υπέρ της, αλλά μπορεί να κάνει εκλογές ανάλογα τις εξελίξεις και τα προβλήματα.
Σε παρατήρηση για το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ενεργή κοινωνική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, τόνισε πως η δυσαρέσκεια υπάρχει, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είχε το ρόλο να κάμψει την κοινωνική διεκδίκηση. «Αυτοί οι τυχοδιώκτες, κινούνται στην ίδια γραμμή πλεύσης και με τους προηγούμενους και με όσους έφεραν τα μνημόνια, άρα πρέπει ο λαός να αλλάξει συνολικά ρότα στις επιλογές του και να έρθει στο ΚΚΕ».
Μάλιστα είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να διαχυθούν μπροστά στην κάλπη δίνοντας μικρά ποσοστά σε «Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Ανταρσύα», δηλαδή σε «οποιονδήποτε εμφανίζεται αριστερός», αλλά να συσπειρωθεί γύρω από το ΚΚΕ. Λέγοντας μάλιστα πως «τον Λαφαζάνη δεν θα τον πάρουμε πίσω, αλλά τον κόσμο που τον ακολουθεί, ή εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ τους καλούμε να συμπαραταχθούν με εμάς που έχουμε αποδείξει ότι λέμε την αλήθεια».
Ακόμη, σχολιάζοντας την επικαιρότητα καυτηρίασε την διαχείριση του προσφυγικού στη βαρυχειμωνιά, με τα «σχετικά κονδύλια να τα λυμαίνονται διάφορες οργανώσεις που κανείς δεν ξέρει από πού ήρθαν». Ακόμη, τις διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας τις απέδωσε εν μέρει και στην απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, και τη μείωση παραγωγή λιγνίτη προς όφελος του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα