Οι υποψήφιοι για τη Dream Team 2014!

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Είναι θέαμα. Είναι διασκέδαση. Είναι ψυχαγωγία. Είναι διαφυγή. Είναι το φάρμακο για εκατομμύρια ψυχές. Είναι πάθος. Είναι ταλέντο. Είναι προσπάθεια. Είναι όνειρο και όραμα μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι η σημαντικότερη δευτερεύουσα ασχολία του ανθρώπου…

Έτσι το αντιλαμβάνονται και το ζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι του πλανήτη. Στην Ελλάδα, βεβαίως, έχουμε μία διαφορετική αντίληψη, τα αποτελέσματα της οποίας είναι οι ξυλοδαρμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις οπαδών στα γήπεδα, οι διακοπές των πρωταθλημάτων, το… πόνημα του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, το ποιος θα είναι πρόεδρος στη Λίγκα και άλλα πολλά, τα οποία, όμως, ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό αντικείμενο του αθλήματος! Ποιο είναι αυτό; Μήπως το ξεχάσαμε; Μάλλον. Ευτυχώς, στην Ευρώπη δεν το έχουν ξεχάσει και όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα εκτός συνόρων, έχουν την τύχη να απολαμβάνουν, έστω και… από απόσταση, έναν φαντασμαγορικό κόσμο και τη διασκέδαση-ψυχαγωγία που προσφέρει.

Η UEFA ανακοίνωσε τα 40 ονόματα των καλύτερων ποδοσφαιριστών για το 2014, από τα οποία θα επιλεγούν οι καλύτεροι ανά γραμμή, για να συνθέσουν την ενδεκάδα της Dream Team για το έτος που φτάνει στο τέλος του σε λίγες μέρες. Μία πανδαισία ταλέντου και μνήμες από τους «γητευτές της στρογγυλής θεάς», οι οποίοι μας βοηθούν να ξεχνάμε για λίγο τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα και την ακόμη πιο δύσκολη και συνάμα αποκαρδιωτική κατάσταση του ελληνική ποδοσφαίρου και πρωταθλήματος.

Ας αφήσουμε τα… δικά μας στην άκρη, έστω και για λίγο, και ας ταξιδέψουμε, μέσα από τα ονόματα των υποψηφίων, σε στιγμές πραγματικής ποδοσφαιρικής ονείρωξης. Ανάμεσά τους, βρίσκεται και ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ιβοριανός Γιάγια Τουρέ. Ας δούμε τη λίστα με τους υποψήφιους «αστέρες»:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μανουέλ Νόιερ, Τιμπό Κουρτουά, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Μπέτο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Νταβίντ Αλάμπα, Μεντί Μπενάτια, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ντάνιελ Καρβαχάλ, Εζέκιελ Γκαράι, Ντιέγκο Γκοντίν, Ματς Χούμελς, Βινσέν Κομπανί, Φίλιπ Λαμ, Μιράντα, Σέρχιο Ράμος, Πάμπλο Ζαμπαλέτα.

ΜΕΣΟΙ: Τσάμπι Αλόνσον, Αρντά Τουράν, Άνχελ Ντι Μαρία, Χάμες Ροντρίγκεζ, Κόκε, Τόνι Κροος, Λούκας Μόντριτς, Πολ Πογκμπά, Ιβάν Ράκιτιτς, Μάρκο Ρόις, Αριέν Ρόμπεν, Γιάγια Τουρέ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αλέξις Σάντσες, Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, Ντιέγκο Κόστα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Λιονέλ Μέσι, Τόμας Μίλερ, Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόναταν Σοριάνο, Κάρλος Τέβες.

Στην ψηφοφορία συμμετέχει και ο κόσμος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, www.uefa.com. Καλό… βόλι, αν και η επιλογή κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα