«Οι φήμες λένε…»

Η εβδομάδα που πέρασε είναι πιθανόν να αποτελέσει σταθμό για την δημοσιογραφία, αφού πλέον κάθε εκπρόσωπος του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου θα μπορεί να παρουσιάζει συγκλονιστικά ρεπορτάζ χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο για την στοιχειοθέτησή τους, επικαλούμενος μόνο φήμες που κυκλοφορούν σχετικές με το περιεχόμενό τους.

Το αν οι φήμες αποτελούν απόδειξη και τεκμηρίωση των στοιχείων του ρεπορτάζ είναι μια άλλη ιστορία που εδράζεται σε φράσεις τύπου «άκουσα» (σημ.: στο καφενείο, στο κομμωτήριο, στο περίπτερο, δεν έχει καμιά σημασία), «μου είπαν» (σημ.: άγνωστο ποιος τα είπε και ποια φερεγγυότητα ή νομιμοποίηση έχει), αποκτούν πλέον αξία αποδεικτικού υλικού, ώστε κάποιος να αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας και μάλιστα να αντιμετωπίζεται σοβαρά –αν είναι δυνατόν!– από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το κεντρικό πρόσωπο της διαδικασίας που περιγράφουμε είναι ο γνωστός εραστής της δημοσιότητας, δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Με αφορμή την ήττα της ομάδας του Λάρισας από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Δευτέρα, προέβη σε πακτωλό –ως συνήθως– δηλώσεων για το αποτέλεσμα και τα ’ριξε στον διαιτητή εξαπολύοντας την φράση: «Κλοπή στη Λεωφόρο. Φημολογείται ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος έχει την διαιτησία».

Δηλαδή, με λίγα λόγια, επικαλούμενος φήμες ξιφούλκησε για πολλοστή φορά κατά του ιδίου προσώπου, αφού εκ των προτέρων γνώριζε ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος δεν θα του έκανε την χάρη να ασχοληθεί μαζί του.

Όταν ζητήσαμε από τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω να σχολιάσει την επίθεση αυτή, ο Θωμάς Μητρόπουλος έβαλε τα γέλια: «Μιλάτε σοβαρά; Θα ασχοληθώ εγώ με τον Κούγια;» ήταν η απάντησή του.

Όταν οι πιέσεις για απάντηση συνεχίστηκαν, έκλεισε το θέμα λέγοντας ότι: «Κάθε ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο έχει τερματιστεί το 2009 που υποβιβάστηκε η ομάδα μου, το Αιγάλεω. Ο καθένας ας λέει όποια κουταμάρα θέλει».

Οι φήμες λένε…

Ως γνωστόν, Κούγιας και «Άποψη» είναι ασύμβατες έννοιες. Επανειλημμένως έχουμε σχολιάσει την πρακτική του ποινικολόγου, τις μεταπτώσεις του, τις αλλαγές –πολύ sic γιατί εννοούμε κωλοτούμπες– των θέσεών του, τις φιλίες του, τις έχθρες του, που ως γνωστόν αλλάζουν κατηγορία πολλές φορές και εντός της ίδιας ημέρας.

Το επιχείρημα όμως «φημολογείται ότι…» για να διατυπώσει μια κατηγορία είναι ό,τι πιο «φτηνό», ό,τι πιο ανεπαρκές για κάποιον που έχει αυτοανακηρυχθεί ως «ο καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας».

Αν κάποιος επιχειρούσε να τοποθετηθεί με τον ίδιο τρόπο και την ίδια επιχειρηματολογία για τα πεπραγμένα του Αλέξη Κούγια, τότε θα χρειαζόταν δεκάδες σελίδες για να ανταπαντήσει τα όσα λέγονται, πραγματικά ή υπό μορφή φήμης και τον αφορούν.

Ας σταχυολογήσουμε μερικά:

  • Φημολογείται ότι έφυγε διωγμένος από ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Παναχαϊκή, η Βέροια, τα Γιάννινα, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ότι δεν είναι εύκολη η παρουσία του στις πόλεις αυτές.
  • Φημολογείται ότι έφαγε ξύλο από την πρώην γυναίκα του και μετά βγήκε και στην τηλεόραση για να δείξει τα σημάδια. Στην συνέχεια, ενώ είναι η μητέρα των παιδιών του την κατηγόρησε ότι συμμάχησε με τους «εχθρούς» του για να τον εκδικηθεί.
  • Φημολογείται ότι πρώτα κατέστησε με κατάθεσή του κατηγορούμενο τον Β. Μαρινάκη και στην συνέχεια τον έκανε Θεό.
  • Φημολογείται ότι πλήρωσε περίπου 4 εκατ. ευρώ για να απαλλαγεί από την κατηγορία της φοροδιαφυγής στα ποινικά δικαστήρια. Δηλαδή, την ώρα που δηλώνει εξυγιαντής στο ποδόσφαιρο, προσπάθησε να «βουτήξει» 4 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο και γλίτωσε τον Κορυδαλλό χάρη σε έναν νόμο που «κλείνει τα μάτια» στις όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν εάν ο φοροφυγάς επιστρέψει τους φόρους.
  • Φημολογείται ότι ενώ είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος και γι’ αυτό δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΑΕΛ, στην Super League παραβρίσκεται παρανόμως αφού Πολιτεία και ΠΑΕ «κλείνουν» τα μάτια στην «λαθραία» παρουσία του.
  • Φημολογείται ότι στην αρχή αποθέωνε τον Ιβάν Σαββίδη και πρόσφατα λόγω του επεισοδίου του με τον Ελ Καντουρί είπε ότι ο Ιβάν Σαββίδης τον παρακαλούσε να γίνει δικηγόρος του!!! Προφανώς, η «ροχάλα» που πέταξε στον Αλγερινό ποδοσφαιριστή ήταν η αρνητική απάντηση στην πρόταση του Ιβάν…
  • Φημολογείται ότι έχει κάνει την Λάρισα μία πόλη άνω-κάτω, με αποτέλεσμα να γίνονται συλλαλητήρια για να τον διώξουν, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί με εύσωμους συνοδούς…
  • Φημολογείται ότι αλληλοκατηγορείτο με τον νυν προπονητή του Φυντάνη για δωροδοκία. Στην συνέχεια «τα βρήκαν» –όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις– και τώρα του πλέκει το εγκώμιο.
  • Φημολογείται ότι ταράζεται όταν τον αποκαλούν Αλέκο ή κοντό, προφανώς επειδή πέραν της κοντόφθαλμης νοοτροπίας του είναι κοντός και μικρός στο ύψος και σε άλλα ανατομικά στοιχεία του σώματός του. Συμβουλή της «Άποψης»: Ας δοκιμάσει καλύτερα ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα τύπου «Christian Louboutin» ώστε να έχει –κατά την κρίση του– επαρκές ανάστημα και να χαρακτηρίζεται ψηλός.
  • Φημολογείται ότι η επιθετικότητά του κατά του Λάκη Λαζόπουλου οφείλεται στον ανεκπλήρωτο έρωτα του ηθοποιού –όπως ο ίδιος ο Κούγιας είχε δηλώσει on camera– προς το πρόσωπό του, κάτι που ενόχλησε τον Κούγια, αφού ως γνωστόν ούτε να ακούσει, ούτε να δει θέλει γκέι τύπους.
  • Φημολογείται ότι όταν ο Ηρακλής Νύχταρης τον «μαύρισε» στο ξύλο στο αεροδρόμιο, ο Κούγιας –αφού πρώτα τον χαρακτήρισε ως άνθρωπο της νύχτας– την επομένη πήγε μαζί του στα μπουζούκια!!! Προφανώς για να αποδείξει ότι είναι άνθρωπος της νύχτας, αφού τα μπουζούκια λειτουργούν βράδυ…
  • Φημολογείται ότι στο επεισόδιο του Aqua Marina, όπου «χειροτονήθηκε» από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Αλέξης βρέθηκε απροετοίμαστος γιατί δεν πίστευε ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα πλάκωνε στις φάπες έναν πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ. Προφανώς, τις έφαγε ως ιδιοκτήτης της ΑΕΛ

Αυτά και άλλα πολλά λένε οι φήμες για τον Αλέξη Κούγια. Πλην όμως όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα είναι διαπιστωμένα δείγματα της διαδρομής του.

Το παράδειγμα του Κούγια ως εξυγιαντή μπορούν να το ακολουθήσουν και άλλοι για δικούς τους λόγους. Για να γίνουν πιστευτοί, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσουν πραγματικά στοιχεία και όχι την λέξη «φημολογείται», όπως ο κομπάζων δικηγόρος, που διαρκώς αναφέρει ότι έχει κάνει 20.000 δίκες εκ των οποίων οι 2.500 αφορούσαν ναρκωτικά. Φημολογείται ότι, κατά την ενασχόλησή του με τις δίκες αυτές, ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις των δικαστικών φακέλων και δεν ξέρει τι λέει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα