“Οι φοροελαφρύνσεις Σόιμπλε δεν φτάνουν για περισσότερο από δύο καπουτσίνο τον μήνα”

Xλευάζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  μετά την έγκριση που πήρε από τους κυβερνητικούς εταίρους στο Βερολίνο για κόψιμο φόρων 6,5 δισ. ευρώ στους πολίτες της χώρας. 

Οι φοροελαφρύνσεις στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο Σόιμπλε, ενόψει της άτυπης προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, «δεν φτάνουν για περισσότερο από δύο καπουτσίνο τον μήνα» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός συμφώνησε μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις σε αυτή τη μίνι φορολογική μεταρρύθμιση, δηλαδή σε φοροελαφρύνσεις ύψους 6,3 δισεκ. ευρώ για το 2017 και 2018, και προσθέτει:

«Η χρονική στιγμή δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ο Σόιμπλε δε θέλει μόνο να αντικρούσει την κριτική των συναδέλφων του στη σύνοδο του ΔΝΤ αλλά και να κερδίσει την εύνοια των Γερμανών φορολογούμενων εγκαίρως πριν από τις εκλογές του 2017».

Βέβαια οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι τελικά το πόσο δεν είναι και πολύ μεγάλο: «Ένας ανύπαντρος χωρίς παιδιά με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ μεικτά θα πληρώσει την επόμενη χρονιά 51 ευρώ λιγότερο σε φόρους. Αυτό δεν φτάνει για πάνω από δύο καπουτσίνο το μήνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα