Οι ωραίοι και ο… μοιραίος!

Ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Μπάμπης Λυκογιάννης που σκόραραν και ο Δημήτρης Διαμαντάκος ήταν οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί μετανάστες που πρωταγωνίστησαν, οι δύο πρώτοι θετικά και ο τελευταίος αρνητικά, στα ευρωπαϊκά γήπεδα του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο (3-4/12) που πέρασε.

Στη Σαουδική Αραβία ο Φετφατζίδης έδωσε μέσα στο γήπεδο την απάντησή του στα δημοσιεύματα θέλουν τη διοίκηση της Αλ Αχλί αποφασισμένη να τον παραχωρήσει.Ο κοντόσωμος μέσος μπήκε σαν αλλαγή στο 61’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε με καλοζυγισμένο αριστερό σουτ, κάνοντας το 1-5 στο τελικό 3-6 στην έδρα της Αλ Φαϊσαλί.

Στην Αυστρία ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι κάτοικος… κορυφής μαζί φυσικά με τη Στουρμ Γκρατς που μετά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής ξαναβρέθηκε στο… ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στην επιβλητική εκτός έδρας νίκη επί της Βόλφσμπεργκερ.

Τελευταία και πιο… ξεχωριστή περίπτωση ήταν αυτή του Διαμαντάκου, ο οποίος μείωσε στο 80’ για την Καρλσρούη στην εντός έδρας ήττα (1-2) από την Γκρόιτερ Φιρτ για το πρωτάθλημα της Β’ Γερμανίας, αλλά έχασε πέναλτι στο 90’ για το 2-2!

Υπήρχαν κι άλλες αξιοπρόσεκτες παρουσίες Ελλήνων του εξωτερικού που μπορεί να μην πέτυχαν γκολ, βοήθησαν ωστόσο τις ομάδες τους να πάρουν σημαντικά αποτελέσματα. Πρώτος στη λίστα ο Κώστας Μανωλάς που πανηγύρισε με τη Ρόμα τεράστια νίκη γοήτρου επί της συμπολίτισσας Λάτσιο (0-2).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα