Οι όροι της Λαγκάρντ για να μείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Τους δικούς της όρους θέτει η Κριστίν Λαγκάρντ για να μείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. και να συμμετάσχει και στο νέο ελληνικό πρόγραμμα σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως «μπορεί να χρειαστεί να φτάσει στο β’ τρίμηνο του έτους προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή η μη (του Ταμείου)».

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά το Eurogroup, όπου επαναδιατυπώθηκε πως όλες οι πλευρές θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του Ταμείου – γεγονός που αναγκάστηκε να παραδεχθεί κατηγορηματικά και η ελληνική κυβέρνηση διά της συνέντευξης Τσακαλώτου στην Handelsblatt, η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει πως αυτό δεν θα γίνει αν δεν εκπληρωθούν, ή έστω δρομολογηθούν, δύο ζητήματα, ένα εκ μέρους της Ελλάδας και ένα εκ μέρους των δανειστών.

Η κυρία Λαγκάρντ ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα και ενώ τονίζει πως το ασφαλιστικό είναι ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει ξεκινήσει, εν τούτοις τονίζει πως το ζήτημα αυτό δεν θα δώσει απτά αποτελέσματα παρά μόνο σε βάθος χρόνου. «Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ήταν η χαρακτηριστική της έκφραση που δίνει έμφαση στο χρονοδιάγραμμα των δανειστών, σε σχέση με αυτό της κυβέρνησης.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις είναι το έναυσμα που θα αποδείξει πως βελτιώνεται η οικονομική θέση της Ελλάδας», ανέφερε η κα Λαγκαρντ στην εφημερίδα.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, η κυρία Λαγκάρντ παρέπεμψε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα