Οι όροι της πώλησης του Μπεργκ

Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟ και της Αλ Αΐν για τον Μάρκους Μπεργκ σε τιμές πολύ… μακρινές σε σχέση με αυτή την περιβόητη ρήτρα των 10.000.000 ευρώ που είχε μπει πέρσι το καλοκαίρι, μάλλον για τα μάτια του κόσμου.

Τότε νομίζαμε πως στον ΠΑΟ αντιστοιχεί το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα οι «πράσινοι» θα λάβουν τα μισά από αυτό το ποσό, πρώτον επειδή ξέχασαν να πληρώσουν τον Μπεργκ με αποτέλεσμα εκείνος να πιέσει τις καταστάσεις και δεύτερον, επειδή έχουν άμεση ανάγκη των χρημάτων και δεν μπορούσαν να του «κρεμάσουν» το δελτίο.

Ο ΠΑΟ θα εισπράξει περί των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ δίχως να έχει την υποχρέωση να πληρώσει στον Μπεργκ την τελευταία του δόση. Το ένα εκατομμύριο το παίρνει άμεσα και τα άλλα 1,7 σε δόσεις σε βάθος διετίας. Αυτό το ένα εκατομμύριο είναι το ποσό που επιτρέπει στον ΠΑΟ να λειτουργήσει σχετικά άνετα τους επόμενους μήνες, να ξεκινήσει η σεζόν χωρίς χρέη και γκρίνιες.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και κάτι ακόμη. Επέβαλε ρήτρα 5.000.000 ευρώ σε περίπτωση που ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή ΟΣΦΠ επιχειρήσουν να πάρουν τον Σουηδό. Κάτι αντίστοιχο είναι κάνει και η ΠΑΕ ΑΕΚ όταν έστειλε τον Κατσουράνη στην Μπενφίκα, αλλά τελικά περιορίστηκε σε ένα δωράκι 200.000 ευρώ του Παναθηναϊκού στην τότε καταχρεωμένη διοίκηση της ΑΕΚ. Οπότε αυτές τις ρήτρες δεν τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα