Οι 2+1 προϋποθέσεις για να παραμείνει ο Μάρκο Σίλβα

Το πρωτάθλημα έχει «κλειδώσει» από καιρό. Η ομάδα ολοκλήρωσε – όχι με τον καλύτερο τρόπο – τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη και ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο έχει ξεκινήσει.

Ποιο είναι το μέγα ζητούμενο στον Ολυμπιακό; Αν θα παραμείνει στον πάγκο ο Μάρκο Σίλβα. Η συζήτηση άνοιξε μετά από δημοσιεύματα στην Πορτογαλία, που έθεταν εν αμφιβόλω την παρουσία του νεαρού τεχνικού στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Πρώτα απ’ όλα, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Το πρώτο και βασικό, είναι ότι ο Πορτογάλος έχει για ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται καμία διαπραγμάτευση για ανανέωση. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» είναι εκείνη που αποφασίζει αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο ή όχι. Δεύτερον, τόσο η μία πλευρά, όσο και η άλλη, δηλώνουν ευχαριστημένες από το επίπεδο της συνεργασίας τους. Οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Σε αυτόν τον κόσμο, όμως, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το περιβάλλον του Μάρκο Σίλβα, δύο είναι τα γεγονότα που ενδέχεται να προκύψουν και να ανατρέψουν στην κατάσταση.

Το πρώτο αφορά ενδεχόμενη πρόταση από την Πόρτο. Οι «Δράκοι» δεν αναφέρονται τυχαία, καθώς έχει ακουστεί από επίσημα χείλη, ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στη λίστα με τους βασικούς υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της μεγάλης πορτογαλικής ομάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, το δίλημμα για τον Μάρκο Σίλβα θα είναι τεράστιο. Δεύτερον, στη συζήτηση που θα γίνει με τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου για το σχεδιασμό της νέας περιόδου, να προκύψουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους.

Υπάρχει και μία τρίτη παράμετρος, η οποία ωστόσο, εξαρτάται από πολλά και διάφορα. Αφορά το κύπελλο. Η διοργάνωση διακόπηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, με αφορμή τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στην Τούμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Κοντονής εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει άδεια για την επανέναρξη της διοργάνωσης, αν – και εφόσον πραγματοποιηθεί – η συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η διοίκηση θα περιμένει από τον Μάρκο Σίλβα να της φέρει και το κύπελλο. Αν δεν τα καταφέρει, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει την αντίδραση των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα