Οι New York Times «ύμνησαν» τη Νάξο

Ένα άκρως κολακευτικό άρθρο για τη Νάξο φιλοξενούν οι New York Times με τίτλο «Ξεφλουδίζοντας τα στρώματα της Νάξου». Η δημοσιογράφος Τζένιφερ Γκίλμορ, στη στήλη της «Αγαπημένα Μέρη», αποθεώνει το νησί των Κυκλάδων το οποίο όπως φαίνεται ξέρει από… πρώτο χέρι. Στο άρθρο περιλαμβάνονται τα κλασικά θέματα που αφορούν στη χώρα μας όπως ο ήλιος, η θάλασσα, το καλό φαγητό, αλλά και η οικονομική κρίση και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αυτά όμως είναι ουσιαστικά είναι οι «δορυφόροι» του άρθρου, καθώς η Γκίλμορ αφοσιώνεται και καταγράφει ένα δικό της, βιωματικό ταξίδι στη Νάξο και μεταφέρει στους αναγνώστες την αίσθηση της αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς, έτσι ώστε εκείνη την ένιωσε. Οπως γράφει χαρακτηριστικά: « Το σούρουπο περπατήσαμε ένα μονοπάτι κατά μήκος του ρεύματος το οποίο συνδυάζει Πάνω Ποταμιά και Κάτω Ποταμιά , δύο χωριά στο πιο εύφορο κομμάτι της Νάξου. Ενώ τα περισσότερα από τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά είναι τόσο ξηρά, η Νάξος καλύπτεται από κατάφυτες κοιλάδες και τα ορεινά χωριά περιβάλλονται από συστάδες ασβεστωμένων σπιτιών. Βρίσκεται, σαν τοπίο του Bruegel».

Η δημοσιογράφος κάνει ιδιαίτερη μνεία στους κατοίκους του νησιού που κρατούν μια έντονη χροιά αυθεντικότητας, απόλυτα ενταγμένης στην ατόφια ομορφιά της φύσης και της θάλασσας και σίγουρα το κείμενό της και η προβολή του από τους NYT αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση ενόψει καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα