Οκτώ παιδιά νεκρά μέσα σε μία εβδομάδα από βομβαρδισμούς στη Λιβύη

H αιματοχυσία στη Λιβύη και ειδικότερα στη Βεγγάζη  δεν έχει τέλος και οι νεκροί ολοένα και αυξάνονται εξαιτίας των βομβαρδισμών. Μάλιστα στα θύματα την τελευταία εβδομάδα έχουν προστεθεί και οχτώ παιδιά, όπως ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στην Λιβύη, καταδικάζοντας με τους πλέον απερίφραστους όρους τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες.

«Ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα (του ΟΗΕ), Μπερναρντίνο Λεόν, καταδίκασε τον θάνατο τουλάχιστον 8 παιδιών και τον τραυματισμό 4 άλλων, από τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες της Βεγγάζης σε δύο περιστάσεις αυτήν την εβδομάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην χώρα δεν διευκρίνισε πότε σκοτώθηκαν τα παιδιά, ούτε ποιος ευθύνεται για τους βομβαρδισμούς.

«Τα πυρά πυροβολικού σε κατοικημένες συνοικίες των πόλεων Γέριαν και Αλ Ζαουίγια αποτελούν μια τραγική υπόμνηση του τιμήματος που πληρώνει ο λιβυκός λαός στην σύγκρουση αυτή», συνεχίζει ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του, στην οποία υπενθυμίζει ότι «οι επιθέσεις κατά των αμάχων απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Από το 2011 και την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι, η Λιβύη, η οποία έχει σήμερα δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, βυθίζεται στη βία και στο πολιτικό χάος.

Στην ιστοσελίδα της στο Facebook, η κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επτά παιδιά και ένας άνδρας σκοτώθηκαν την Τρίτη το βράδυ στην Βεγγάζη.

Εξάλλου την Τετάρτη είχε ανακοινώσει τον θάνατο επίσης την Τρίτη άλλων τεσσάρων παιδιών, που ανήκαν στην ίδια οικογένεια, στην Βεγγάζη.

Στην ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια στρατιωτική λύση στην σύγκρουση στην Λιβύη», την ώρα που ο ΟΗΕ προετοιμάζει ένα τέταρτο σχέδιο συμφωνίας με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης, μετά την αποτυχία των τριών προηγούμενων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα