Ολα στο τραπέζι για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την τύχη των δημοσκόπων είχαμε όσοι επιχειρήσαμε να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Η αποτυχία κάθε πρόβλεψης ήταν ηχηρή καθώς άπαντες είχαν καταλήξει στο θετικό σενάριο των έως επτά διαφοροποιήσεων και στο αρνητικό των έως 10. Ο αριθμός των 17 των «όχι», «παρών» και απουσιών εξέπληξε ακόμα και το στρατόπεδο του πρωθυπουργού μιας και μόνο περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα άρχισε να καθαρίζει η εικόνα.

Πλέον οι εξελίξεις θα καθοριστούν αποκλειστικά από την έκβαση των συζητήσεων με τους δανειστές και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές θα έχει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές όλα τα ζητήματα βρίσκονται στο τραπέζι: από την συνολική αναδόμηση της κυβέρνησης μέσω νέου σχηματισμού μέχρι και τις εκλογές.

Το τι θα επιλέξει ο πρωθυπουργός θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες: «γίνεται μάχη μεταξύ της αναδιάρθρωσης του χρέους και των επιπλέον μέτρων ύψους αρκετών πρόσθετων δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η μάχη θα καθορίσει πολλά» σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Ξεκαθαρίζεται πως ζήτημα διαγραφών δεν γίνεται. Το είχε αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης όταν δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ενώ επισφραγίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής γραμματείας όπου δεν έγινε ψηφοφορία επιτρέποντας έτσι στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η επιλογή δεν ήταν εύκολη για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέλεξε αυτή τη λύση μετά από πρόταση και του γραμματέα του κόμματος κ. Κορωνάκη ώστε να μην υποχρεωθεί να προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε αντικαταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ζητηθούν οι παραιτήσεις των Λαφαζάνη – Στρατούλη οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική επιλογή.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ακούει στο όνομα «Ζωή Κωνσταντοπούλου». Εχει γίνει ξεκάθαρο πως η πρόεδρος της Βουλής παίζει προσωπικό παιχνίδι κάτι που έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν στην «Α» πως η αλλαγή της θα είναι μία από τις πρώτες κινήσεις εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει τον δρόμο των εκλογών. «Εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Η Βουλή θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση ειδικά σε κρίσιμες στιγμές όπως αυτές. Η στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι περισσότερο από απαράδεκτη» σημειώνει στην «Α» κυβερνητικό στέλεχος.

Πάντα στο τραπέζι παραμένει η λύση των εκλογών για το φθινόπωρο αλλά και του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα