Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των υποψηφίων για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η ακρόαση των έξι δικαστικών λειτουργών που ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και η ακρόαση των 14 αρεοπαγιτών για την κάλυψη των πέντε θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων διεξήχθη ψηφοφορία με κάλπη, κατά την οποία δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία ούτε και πλειοψηφία 4/5 που απαιτείται από τον Νόμο και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε στη Διάσκεψη των Προέδρων τα ονόματα των δικαστικών λειτουργών που πήραν τις περισσότερες θετικές γνώμες, τρεις για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και επτά για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να διαβιβάσει τα ονόματα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος στη συνέχεια θα τα θέσει υπόψη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση.

Η Διάσκεψη των Προέδρων προτείνει για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου τους Δημήτρη Κράνη, Βασίλη Πέππα και την Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη και για τις πέντε κενές θέσεις αντιπροέδρων τις Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Μαρία Χυτήρογλου, Αλιφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου και τον Βασίλη Πέππα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα