Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αttica bank

Την κάλυψη ποσού ύψους 660 εκατ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Attica Bank  το βράδυ της Παρασκευής.

Το ποσόν υπερβαίνει κατά 76 εκατ. ευρώ τα 584 εκατ. που ανταποκρίνονται στις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, όπως προέκυψαν υπό το βασικό σενάριο της άσκησης της ΤτΕ.

Το ποσό των 660 εκατ. ευρώ καλύφθηκε ως εξής:

 

– Ποσό 414,7 εκατ. μέσω άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης, δικαιώματος απασχολούμενων και δικαιώματος προεγγραφής για αδιάθετες μετοχές στην ΑΜΚ.

 

– Ποσό 245,3 εκατ. για την κάλυψη αδιάθετων μετοχών που κατανέμονται κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η τράπεζα, ύστερα από συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και προκειμένου να επιδιώξει τη συγκέντρωση του μέγιστου δυνατού ποσού, το Δ.Σ. της τράπεζας σε σημερινή του συνεδρίαση, σταθμίζοντας το γεγονός ότι πέραν των όσων ανωτέρω ποσών έχουν ήδη διατεθεί σε μετρητά, υφίσταται και επιπλέον εκδηλωθέν ενδιαφέρον επενδυτών, αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της να παρατείνει και πάλι, ως την 29η Δεκεμβρίου 2015, την καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ επενδυτών που επιθυμούν να καλύψουν τις επιπλέον αδιάθετες μετοχές που κατανέμονται κατά την κρίση του Δ.Σ. καθώς και να μεταθέσει για την παραπάνω ημερομηνία, την συναρτώμενη προθεσμία για την οριστική ανακοίνωση της έκβασης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την πιστοποίησή της.

 

Μετά και την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση της τράπεζας για το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης.

 

Σύμφωνα με την Attica Bank “υπερκαλύφθηκε μέχρι τις 18.12.2015 σε μετρητά, όχι μόνο το βασικό σενάριο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα του δυσμενούς σεναρίου, ενώ εκκρεμούν και επιπλέον ενδιαφέροντα για συμμετοχή σε μετρητά στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Για το λόγο αυτόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ανέβαλε για την 29η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους την καταληκτική ημερομηνία για την οριστική ανακοίνωση της έκβασης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την πιστοποίηση της ολικής ή μερικής ολοκλήρωσής της, σε συνεννόηση και με την εποπτική αρχή.

 

Με το συνολικό ποσό που έχει ήδη κατατεθεί, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Attica Bank έχει εκτοξευθεί στο 23% περίπου.

 

Έτσι η Attica Bank θα να είναι η μόνη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, και συνεχίζει να παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη ώστε να διαθέσει τα κεφάλαιά της απερίσπαστα στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα