Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» για τους πλειστηριασμούς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας, από σήμερα, της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία, επί της Εγνατίας, σταματώντας για λίγο μπροστά στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Βενιζέλου, κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην καγκελόπορτα και στα κιγκλιδώματα της εξωτερικής περίφραξης, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος, ενώ αντιπροσωπεία τους ζητούσε συνάντηση με τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού, από όπου, όπως είπαν οι ίδιοι, τους διαμηνύθηκε να οριστεί συνάντηση άλλη μέρα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει στόχευση, οι τράπεζες να αποκομίσουν έως το τέλος του 2019 από πλειστηριασμούς και πώληση «κόκκινων» δανείων, 22,2 δισ. «ένα τεράστιο ποσό, σαν να μιλάς για το πρώτο μνημόνιο σχεδόν». «Άμα χάσεις το σπίτι σου, είναι σα να χάνεις τη μισή ζωή σου, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που πάνω από το 80% είναι μικροί ιδιοκτήτες στέγης» τόνισε η κ. Βαλαβάνη.

«Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, στα συμβολαιογραφικά γραφεία, όταν θα επιχειρήσουν, όπως απαιτεί η ΕΕ, να κάνουν εξώσεις. Απαιτούμε προστασία τής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» δήλωσε εκ μέρους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας Σμήλιος.

Ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία τους οι διαδηλωτές πέρασαν απέναντι από το Διοικητήριο, έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα