Ολοκληρώθηκε το «Teachers4Europe»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης ″Teachers4Europe″ (Τ4Ε) για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Φέτος, και λόγω του αυξημένου αριθμού συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές λήξης: στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21 Ιουνίου και στην Αθήνα την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014. Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2014, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που ολοκλήρωσαν τη δράση τις προηγούμενες χρονιές.

Σε αυτήν την τελική φάση της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν επιλεγμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε 226 Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών. Οι τάξεις ασχολήθηκαν με επίκαιρα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Ευρωεκλογές, το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, οι γλώσσες, ο πολιτισμός κι οι μουσικές παραδόσεις. Με τη χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, οι μαθητές κατανόησαν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και ασχολήθηκαν ενεργά με διάφορες πλευρές των Ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας. Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι δάσκαλοί τους απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα