Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο – Στάχτη 12.000 στρέμματα

Τουλάχιστον 12.000 στρέμματα έχουν γίνει στον Κάλαμο Αττικής από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ πέντε σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και πολλά ακόμη έχουν υποστεί ζημιές.

Με το πρώτο φως της ημέρας –περί τις 06:20- ξεκίνησαν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα, ενώ τα επίγεια τμήματα έδιναν ολονύχτια μάχη με την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Τη νύχτα η φλόγες έγλειψαν τα στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να χρειαστεί να μεταφερθούν «ευαίσθητα» υλικά. Την ίδια ώρα, όσοι κάτοικοι δεν συνέδραμαν στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ξενύχτισαν στην παραλία, καθώς ήταν επικίνδυνο να μείνουν στα σπίτια τους τα οποία βρίσκονται μέσα σε παρθένο δάσος.

Στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο, ειδικά κοντά στο στρατόπεδο και στον δρόμο προς την παραλία Βαρνάβα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, προς Βαρνάβα, Σέσι και Καπανδρίτι.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς όπως αναφέρουν ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Δυστυχώς η πυρκαγιά, εξελίχθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Πολλά ήταν τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον πέντε σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ενώ ακόμη περίπου δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δεκάδες εθελοντές και οχήματα των τοπικών δήμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα