«Ολόκληρη χώρα παρακολουθούσε η NSA»

Για παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών μιας συγκεκριμένης ξένης χώρας από τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», επικαλούμενο ντοκουμέντα του πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ειδικότερα, η αποκάλυψη της εφημερίδας αφορά σε καταγραφή όλων των κλήσεων μιας συγκεκριμένης ξένης χώρας, μιλώντας τόσο για τις εισερχόμενες όσο και τις εξερχόμενες. Πάντως, ο πρώην πράκτορας της NSA αν και δεν αποκάλυψε ποια χώρα είναι, είπε ότι μπορούσαν να αποθηκεύονται για έναν ολόκληρο μήνα οι εν λόγω τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αποκαλύπτει το site «The Intercept», ένα ενημερωτικό portal που ανήκει στον ιδρυτή του eBay, όπου και χρησιμοποιείται καθημερινά για αναφορές αναφορικά στα έγγραφα του Σνόουντεν.

Το συγκεκριμένο site απόκαλύπτει ότι η NSA «υποδυόταν» το Facebook, προκειμένου να εγκαταστήσει σε χιλιάδες χρήστες ένα κακόβουλο λογισμικό, με το οποίο μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες που επιθυμούσε για οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Πάντως, από τον Λευκό Οίκο δεν σχολιάστηκε το ειδικό αυτό πρόγραμμα για το οποίο γίνεται λόγος στο δημοσίευμα, όμως η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Κάιτλιν Χέιντεν έκανε λόγο για πληροφορίες που ζητλα κατά καιρούς και είναι δύσκολα προσβάσιμες λόγω του μεγάλου και πολύπλοκου συστήματος που τους φιλοξενεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα