Ομάδα απόλαυση το συγκρότημα του Ρανιέρι

Πως είναι καμιά φορά όταν βλέπεις μία ομάδα και λες: «Αυτοί πρέπει να είναι παραπάνω από ένδεκα!»; Έτσι θα πεις και με τη φετινή Λέστερ. Είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το παιχνίδι της με την Τσέλσι και καταλάβαμε πολύ καλά γιατί βρίσκεται στην κορυφή της Premier League μετά την 16η αγωνιστική!

Η συνέπεια με την οποία κινούνται οι ένδεκα παίκτες πάνω στο χορτάρι είναι παροιμιώδης. Το 4-4-2 εφαρμοζόταν στην εντέλεια. Οι δύο φορ μάρκαραν σαν σκυλιά και η τετράδα των χαφ όποτε περνούσε η μπάλα τη μεσαία γραμμή από το χώρο δράσης τους έβγαιναν με φόρα μπροστά στον αντίπαλο παίκτη για να κλέψουν την μπάλα. Η αμυντική τετράδα σπάνια χρειαζόταν να επέμβει, μόνο στο τελευταίο μισάωρο δέχθηκαν πίεση (τρεις φάσεις έκανε η Τσέλσι και πέτυχε ένα γκολ). Ακόμη και τότε, όμως, τα μπακ έπαιζαν λυσσασμένα!

Στην επίθεση η Λέστερ ήταν θυελλώδης. Όταν έπαιρνε την κατοχή, όποιος χαφ είχε την μπάλα έτρεχε γρήγορα μπροστά (ακόμη και στο1-0 και στο 2-0 η Λέστερ δεν κλείστηκε, ούτε καν στο 2-1 στο τέλος). Γύρναγε πίσω ένας από τους δύο επιθετικούς (ο Ουλόα ή ο Βάρντι), δεχόταν την μπάλα και την επέστρεφε γρήγορα σε ένα άλλο ελεύθερο χαφ για να συνεχιστεί η επίθεση. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε το πρώτο γκολ, με αυτόν τον τρόπο έγιναν οι περισσότερες επιθέσεις της Λέστερ.

Πρέπει, πάντως, να πούμε πως ρυθμός με τον οποίο έπαιζε η Λέστερ ήταν καταιγιστικός και πως θα αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν παίζοντας στα όριά της αποτελεί ερωτηματικό. Βέβαια, δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυτό είναι στα συν της.  Οι Άγγλοι μπουκ πρέπει να σημειωθεί πως στην αρχή της σεζόν έδιναν απόδοση για κατάκτηση πρωταθλήματος από τη Λέστερ 5.000/1 και τώρα… πανικόβλητοί την έχουν ρίξει στο 26/1. Ακόμη κι έτσι αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα