Ομάδα με… καρύδια η Ιταλία, 1-0 τη Σουηδία!

Δεύτερη νίκη της Ιταλίας στο Euro και πρόκριση στους «16» του θεσμού με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή τη φορά η «σκουάντρα αντζούρα» επιβλήθηκε 1-0 της Σουηδίας, με θαυμάσιο γκολ στο 87’ του Έντερ και με έξι πόντους σκέφτεται ήδη τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Οι Σουηδοί θεωρητικά ήθελαν περισσότερο το ματς, ή τουλάχιστον την αποφυγή της ήττας, αλλά στα τελευταία λεπτά έδειξαν μία ασυνήθιστη για τη νοοτροπία τους ανοργανωσιά. Διότι κόντρα στην πιο μεγάλη σε ηλικία ομάδα του τουρνουά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κούραση η κατάρρευση στο τελευταίο δεκάλεπτο που επέτρεψε στους Ιταλούς να σκοράρουν και να χάσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Μανουέλ Τζιακερίνι μετά το τέλος του αγώνα: «Αυτή η ομάδα έχει αρχ… Νομίζω ότι μας βλέπουν πια με άλλο μάτι. Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε να το καταφέρουμε από τη δεύτερη αγωνιστική».

Να σημειωθεί ότι έστω και λίγο, αγωνίστηκαν για την Εθνική Σουηδίας και οι δύο «αιώνιοι», ο Μπεργκ και ο Ντουρμάζ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντζι (85’ Στουράρο), Παρόλο, Ντε Ρόσι (74’ Τιάγκο Μότα), Τζιακερίνι, Καντρέβα, Πελέ, Έντερ (59’ Tζάτζα).

ΣΟΥΗΔΙΑ:  Ίσακσον, Ε. Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Όλσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Σέλστρεμ, Φόρσμπεργκ (79’  Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (85’  Μπεργκ), Ιμπραήμοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα