Ομόφωνο «όχι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη

Στη φυλακή  θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς  το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απόρριψη της αίτησής της. Το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου συζητήθηκε απούσας της ίδιας, καθώς -σύμφωνα με τους συνηγόρους της- δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου, γιατροί αλλά και συγγενείς της Βίκυς Σταμάτη υποστήριξαν ότι η επανένωσή της με τον γιο της είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της υγείας της. Μάλιστα, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστήριξε ότι «από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει 6 μήνες ακούσια νοσηλεία και 3 απόπειρες σε βάρος της ζωής της» τονίζοντας πως «δεν πρόκειται για αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι». Στην ίδια κατεύθυνση οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι «η θεραπεία της θα πρέπει να είναι με το παιδί της», το οποίο απέκτησε μετά από μακρόχρονη θεραπεία και επανειλημμένες προσπάθειες.

«Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου;» αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας: «Θεωρείται ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε κυρία πρόεδρε;».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος για αποφυλάκισή της (σ.σ. βρίσκεται έγκλειστη στον Κορυδαλλό, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), καθώς -όπως είπε- δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτό, ενώ εξήγησε ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, κι έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα