ΟΟΣΑ: Μείωση της ανεργίας στα κράτη μέλη του

Μείωση για πρώτη φορά από τον Ιούνιο παρουσίασε το Νοέμβριο η ανεργία στα 34 κράτη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, με το ποσοστό στους νέους να σημειώνει μεγάλη πτώση.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε πως το ποσοστό ανεργίας στα ανεπτυγμένα κράτη-μέλη του υποχώρησε στο 7,8% από το 7,9% τον Οκτώβριο, έχοντας παραμείνει σταθερό σε αυτό το επίπεδο για πέντε διαδοχικούς μήνες. Η μείωση αυτή δείχνει πως η αγορά εργασίας αρχίζει να επωφελείται από την μέτρια οικονομική ανάκαμψη που εμφανίστηκε το 2013.

Σε μια ακόμη ενθαρρυντική εξέλιξη, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 15,7% από το 16%. Οι νέοι υπήρξαν μεγάλα θύματα της συρρίκνωσης της αγοράς εργασίας στα χρόνια που ακολούθησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση, δημιουργώντας φόβους για «χαμένη γενιά».

Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία μειώθηκε στα 47,1 εκατ. από τα 47,6 εκατ. τον Οκτώβριο, ωστόσο παρέμεινε σε υψηλότερο επίπεδο από τα 12,4 εκατ. του Ιουλίου του 2008.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ πυροδότησαν τη μείωση της ανεργίας, ενώ το Μεξικό και το Ισραήλ επίσης σημείωσαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά το Νοέμβριο. Η ανεργία στη Ευρωζώνη και την Ιαπωνία διατηρήθηκε σταθερή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα