Οπαδός της Λίβερπουλ καταγγέλλει…

Σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά της ισπανικής αστυνομίας κατέθεσε οπαδός της Λίβερπουλ, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα για την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Ρεάλ, στο πλαίσιο του Champions League.

Ο 26άχρονος Ρομπ Σμιθ, καταγγέλλει πως η ισπανική αστυνομία του έσπασε το χέρι, τον κράτησε στη φυλακή για δύο 24άωρα και του κόστισε γύρω στα 700 ευρώ, καθώς έχασε την πτήση του και αναγκάστηκε να επιστρέψει με άλλο αεροπλάνο και να πληρώσει εκ νέου εισιτήριο!

Σύμφωνα με τον Ρομπ Σμιθ, μαζί με άλλους οπαδούς της Λίβερπουλ, απολάμβανε ειρηνικά το ποτό του πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Ξαφνικά η αστυνομία τους μάζεψε σε ένα μέρος, τους στρίμωξε σε μία γωνία και τους πίεζε προς τα πίσω. Τότε του χύθηκε η μπύρα πάνω στη στολή ενός αστυνομικού.

Αμέσως τον ακινητοποίησαν, του έσπασαν το χέρι και τον συνέλαβαν, με αποτέλεσμα να χάσει τόσο το ματς, όσο και την πτήση για την επιστροφή του στην Αγγλία! Ο Ρομπ Σμιθ υποβλήθηκε σε έλεγχο με ακτίνες Χ, προκειμένου να αποδειχθεί ότι όντως έσπασε το χέρι του. Ο μάγειρας στο επάγγελμα αφέθηκε ελεύθερος μετά από 35 ώρες στο κρατητήριο και αμέσως κατευθύνθηκε στην ισπανική πρεσβεία, όπου κατέθεσε την εμπειρία του και ζήτησε να κινηθεί επισήμως η Κυβέρνηση κατά της ισπανικής αστυνομίας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του:

«Η όλη ιστορία παραπέμπει σε εφιάλτη. Εγώ απλά ήπια δύο μπύρες, πριν μας περικυκλώσει η αστυνομία και ένας από αυτούς με κτυπήσει στο χέρι με το ρόπαλό του. Τότε μου έπεσε η μπύρα πάνω σε έναν από αυτούς. Με κτύπησαν στο πρόσωπο και μου έσπασαν το χέρι. Οι αστυνομικοί με συνέλαβαν γιατί είπαν πως τους επιτέθηκα, αντιστάθηκα και τους έβρισα.

Μου έβαλαν χειροπέδες και τότε είδα ότι το χέρι μου είχε μελανιάσει επικίνδυνα. Δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα για 30 λεπτά. Στο Νοσοκομείο με έδεσαν και μου έδωσαν παυσίπονα, τα οποία οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μου δώσουν στο κρατητήριο, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνουν τι τους λέω! Το κρατητήριο ήταν αίσχος. Ο Γκάρεθ, ο έτερος οπαδός που συνελήφθη γιατί κλωτσούσε μία μπάλα, ήταν μαζί μου και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε την εμπειρία μας.

Οι άνθρωποι εκεί μέσα πήγαιναν στην τουαλέτα στη γωνία και τα… έκαναν στο πάτωμα! Ο ύπνος και τις δύο νύχτες ήταν αδύνατος, διότι βρισκόμασταν ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ αρκετοί ούρλιαζαν. Ήταν το πρώτο μου ταξίδι με τη Λίβερπουλ στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται να ξαναπάω πουθενά…»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα