ΟΠΑΠ: Έναρξη διαδικασιών «Gaming Hall» για ιδιώτες- συνεργάτες

 Μετά την επιτυχία της πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση gaming hall από ιδιοκτήτες πρακτορείων, ο ΟΠΑΠ προχωρά στο επόμενο βήμα ανοίγοντας τη διαδικασία και για ιδιώτες – συνεργάτες για τα εναπομείναντα από τα 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν σε 660 εξειδικευμένα καταστήματα Play ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, πολλοί από τους 500 και πλέον ιδιοκτήτες πρακτορείων που υπέβαλαν μέχρι τα τέλη του 2014 τη σχετική αίτηση στον ΟΠΑΠ έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης, ενώ οι ιδιώτες – συνεργάτες που θα μετέχουν στο νέο – δεύτερο κύκλο θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου προκειμένου και αυτοί στη συνέχεια να αξιολογηθούν από τον ΟΠΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν επίσης και όσοι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία.

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που υπάρχει στον ειδικό διαδικτυακό τόπο https://www.playopap.gr/el/node/2872 όπου παρέχεται και όλο το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο ΟΠΑΠ εφαρμόζοντας τις διεθνείς πρακτικές και όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία έχει βάλει σαφείς προϋποθέσεις στους υποψήφιους συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls από τον ΟΠΑΠ τελεί υπό την έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π. και υπό την αίρεση της υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Πρακτορείας VLTs που θα ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των επιλεγέντων Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls.

Με την νόμιμη λειτουργία των VLTs ο ΟΠΑΠ διαμορφώνει ένα νέο τοπίο με βάση τα διεθνή standard και τις «καλύτερες πρακτικές» που εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Ταυτόχρονα τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία:

• Επιπλέον αυξημένα φορολογικά έσοδα από το μεγάλο χτύπημα στον παράνομο τζόγο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες ο παράνομος τζόγος εκτιμάται ετησίως στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

• Δημιουργία 5.500 νέων θέσεων εργασίας

• Τόνωση της τοπικής αγοράς real estate και του κατασκευαστικού κλάδου

• Το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φορολογούμενο στην Ελλάδα καθώς πέραν των εταιρικών φόρων κ, βάσει της συμφωνίας αποκρατικοποίησης καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο επιπλέον το 30% των μικτών εσόδων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι κατέβαλε 350 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα